Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

BVB lansează „Made in Romania: Liga BVB”. UPDATE: Cele 50 de companii care intră în etapa finală
08.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 8 martie 2017, Bursa de Valori București a anunțat că a finalizat procesul de selecție a celor 50 de companii care vor intra în etapa finală a proiectului „Made in Romania”, potrivit unui comunicat al BVB.

Lucian Anghel, Președintele BVB: „Competiția a fost acerbă și ne-a fost greu să alegem doar 50 de companii din cele 166 înscrise. Suntem mândri să vedem că multe alte companii românești s-au înscris în acest proiect al Bursei de Valori București. Este cel mai bun semn pentru noi că BVB și piața de românească de capital sunt branduri cu care merită să te asociezi.”

Ludwik Sobolewski, Directorul BVB: „Sunt convins că vom scrie istorie în piața de capital din România cu această Ligă a Antreprenorilor.”

Cele 50 de companii selectate sunt:
1. 2Performant Network SA
2. Agricover
3. Amber Studio
4. Autonom rent-a-car
5. Bilka Steel
6. Bittnet Sysems SA
7. BlueAir – Airline Management Solutions SRL
8. Calirom
9. Ciserom
10. Cris-Tim
11. Cumpana 1993 SRL
12. Direct One
13. Electrogrup
14. Elsaco Electronic
15. Equatorial Gaming SRL
16. Evolution Prest Systems SRL (evoMAG)
17. Eximprod Grup
18. Free WiFi
19. Good People SA
20. Grupul Artmark
21. Hexol
22. Intermedicas Worldwide SRL
23. IRUM SA
24. Ivatherm
25. Klaus SRL
26. Lasting Systems
27. MavenHut
28. MBTelecom Ltd SRL
29. Multinvest SRL
30. NetBrinel
31. Prutul
32. RAAL
33. Reea SRL
34. RockStar Construct SRL – Piatra Online
35. Ropharma
36. Safetech Innovations
37. Salad Box
38. Scala Assistance
39. Simartis Telekom
40. Smartbill
41. Softelligence SRL
42. Symme3D
43. Symmetrica
44. Synchro SRL
45. Temad
46. Thinslices
47. Transavia
48. Tremend
49. Vola.ro
50. Zitec

În cea de-a treia și ultima etapă de selecție din cadrul proiectului, un juriu format din 12 experți români și străini vor selecta 14 companii care au cel mai mare potențial de creștere, cele mai fascinante strategii de business sau realizări semnificative. Cea de-a cincisprezecea companie va fi selectată de public, care va putea vota compania favorită în perioada 7-19 martie.

Voturile vor putea fi exprimate aici.

***

Luni, 20 februarie 2017Bursa de Valori București a anunțat că a primit peste 100 de înscrieri în proiectul „Made in Romania” și datorită interesului ridicat față de acest proiect a decis să extindă perioada de înscriere până pe 22 februarie, ora 19:00, potrivit unui comunicat al BVB.

Odată încheiată perioada înscrierilor, BVB și membrii comitetului de nominalizare vor selecta 50 de companii care vor ajunge în etapa finală, în care un juriu format din 12 experți ai pieței de capital va alege 14 companii.

Cea de-a cincisprezecea companie va fi aleasă pe baza votului publicului, în perioada 28 februarie – 14 martie. Lista finală a companiilor selectate va fi anunțată la sfârșitul lunii martie, în cadrul galei „Made in Romania”.

***

Luni, 6 februarie 2017, Bursa de Valori București a anunțat că lansează „Made in Romania” – liga celor 15 companii pentru creșterea economiei românești, potrivit unui comunicat al BVB.

„Made in Romania” este un proiect unic, organizat pentru prima dată în istoria pieței de capital românești, pentru a identifica și susține viitoarele motoare ale economiei locale sau din regiune. Proiectul este realizat împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars și NN. Susținătorii oficiali ai proiectului sunt Entrepreneurship Academy, Inoveo, fundația Romanian Business Leaders și portalul start-up.ro.

În cadrul programului, ce va avea loc în perioada aprilie – noiembrie 2017, BVB și partenerii săi vor ghida 15 companii, oferindu-le training-uri, workshop-uri, oportunități de dezvoltare a afacerilor, pentru a impulsiona creșterea organică a companiilor. Training-urile oferite vor cuprinde mai multe arii de interes pentru orice companie în creștere, printre care: branding, marketing și tehnici de vânzare, dezvoltarea de produse, consultanță în management, alternative de finanțare, raportare financiară, relația cu investitorii, procesul de listare la bursă și alte subiecte asemănătoare.

Ludwik Sobolewski, Directorul BVB: „Made in Romania, ca reprezentare excepțională a antreprenoriatului românesc, și Bursa de Valori București sunt două entități care se potrivesc. În același timp, Made in Romania este un concept original care, împreună cu povestea de creștere a pieței bursiere românești, cu platforma AeRO, vasta campanie de educație financiară și progresele ample în vederea modernizării ecosistemului de investiții, marchează noua față a României.”

Lucian Anghel, Președintele BVB: „Prin lansarea Made in Romania dorim să aducem în centrul atenției viitoarele stele ale economiei românești, și, totodată, dorim să le ajutăm să crească și să le oferim oportunități unice de dezvoltare. Acesta este un prim astfel de proiect lansat vreodată în România, care susține necesitatea de a oferi training-uri de calitate si îndrumare companiilor și suntem mândri că l-am putut pregăti împreună cu partenerii noștri – Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars și NN Group. Încrederea pe care aceste instituții-cheie ne-au acordat-o, precum și onorații membri ai Juriului și ai Comitetului de Nominalizare sugerează că a existat o mare nevoie ca o astfel de inițiativă să apară în România.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti