JURIDICE MOLDOVA
Despre proiect ⁞ Manageri proiect: Vlad Bercu, Cristian OnicaEchipaEvenimente MD
 
JURIDICE MOLDOVA
Coordonator ştiinţific
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector Univ. "Al.I. Cuza" din Iaşi, Ministrul Justiţiei

Publicarea hotărârilor judecătorești pe portalul naţional al instanțelor de judecată moldovene


8 februarie 2017 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, REPUBLICA MOLDOVA
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

În ultima perioadă tot mai mulți cetăteni adresează obiecții privind încălcarea drepturilor legale prin publicarea numelor acestora pe portalul instanțelor de judecată. Cetatenii invocă prevederile Legii de protecție a datelor cu caracter personal care, în opinia acestora, le sunt încălcate atunci când numele lor, sunt publicate în calitate de justițiabili, în documentele publicate pe portalul instanțelor de judecată, potrivit justice.gov.md.

Portalul instanțelor naționale de judecată www.instante.justice.md conţine compartimentul „Hotărârile instantei”, căutarea acestora fiind realizată în dependenţă de numărul dosarului atribuit în instanţă şi procedura de examinare și nu permite căutarea în dependenţă de numele şi prenumele părţilor în proces, în scopul asigurării protecției datelor cu caracter personal.

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești intenţionează să organizeze o ședință în comun cu Consiliul Superior al Magistraturii şi Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în vederea abordării problematicii publicării hotărârilor ce vizează persoanele publice.

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești face eforturi pentru integrarea și actualizarea portalului cu respectarea tuturor drepturilor cetătenilor ce țin de informarea publicului, protecția identității și de alte legi în vigoare.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică