Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul privind cadrul comun de monitorizare prevăzut în Regulamentul privind Fondul pentru azil,


09.02.2017 | Elena ALBU
Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 33/1 din 8 februarie 2017 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2017/207 al Comisiei din 3 octombrie 2016 privind cadrul comun de monitorizare și evaluare prevăzut în Regulamentul (UE) nr. 514/2014 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a dispozițiilor generale privind Fondul pentru azil, migrație și integrare, precum și instrumentul de sprijin financiar pentru cooperarea polițienească, prevenirea și combaterea criminalității și gestionarea crizelor.

Pentru a sprijini Comisia în procesul de monitorizare și evaluare a Regulamentului (UE) nr. 514/2014 și a regulamentelor specifice, precum și pentru a face posibilă o analiză integrată la nivelul Uniunii, statele membre ar trebui să urmeze o abordare uniformă, în măsura în care este posibil, atunci când desfășoară activități de monitorizare și evaluare.

Experții în materie de monitorizare și evaluare din statele membre au cooperat cu Comisia la elaborarea unor indicatori comuni de rezultat și de impact, care ar trebui utilizați pentru evaluarea punerii în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 514/2014 și a regulamentelor specifice. De asemenea, experții în materie de monitorizare și evaluare din statele membre au cooperat cu Comisia la elaborarea unor întrebări de evaluare comune pentru evaluarea punerii în aplicare a programelor naționale în statele membre.

Fiecare stat membru desemnează, în cadrul autorității responsabile, un coordonator cu atribuții de monitorizare și evaluare și definește sarcinile acestuia.

Regulamentul intră în vigoare la 28 februarie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro