Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Viorel Dinu: Se sechestrează absolut tot


9 februarie 2017 | Alexandru ROTARIU
Secţiuni: Content, Procedură civilă, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Avocat Viorel Dinu, Partener BONDOC & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Cât timp supraviețuiește o societate sub sechestru?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la inexistența limitelor de impunere a sechestrului în cazul persoanelor juridice.

Viorel Dinu: Am constatat că legea – Codul de procedură civilă, care este drept comun și pentru fiscal și pentru penal – practic nu stabilește limite de impunere a sechestrului pe bunuri – nu mă refer la poprire – în ceea ce privește bunurile persoanelor juridice. Există niște limitele la persoanele fizice – sume necesare pentru alimente, alte bunuri, fotografii de familie și alte lucruri nerelevante pentru discuția noastră – dar la persoanele juridice nu; se poate sechestra, teoretic, tot, și practic se sechestrează absolut tot. Și atunci, la sumele de bani există niște exceptări, în Codul de procedură civilă, în art. 781, alin. 5, sume cu afectațiune specială, salarii și sume din finanțări nerambursabile. Vorbim de sume acordate prin diverse subvenții, în măsura în care se mai acordă, credite nerambursabile sau finanțări primite de la instituții – aici știu că în practică am încercat invocarea acestui motiv pe diverse proiecte de construcții din fonduri europene; uneori a ținut acest motiv, alteori nu.

Alexandru Rotariu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro