« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Viorel Dinu: Se sechestrează absolut tot
09.02.2017 | Alexandru ROTARIU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Avocat Viorel Dinu, Partener BONDOC & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Cât timp supraviețuiește o societate sub sechestru?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la inexistența limitelor de impunere a sechestrului în cazul persoanelor juridice.

Viorel Dinu: Am constatat că legea – Codul de procedură civilă, care este drept comun și pentru fiscal și pentru penal – practic nu stabilește limite de impunere a sechestrului pe bunuri – nu mă refer la poprire – în ceea ce privește bunurile persoanelor juridice. Există niște limitele la persoanele fizice – sume necesare pentru alimente, alte bunuri, fotografii de familie și alte lucruri nerelevante pentru discuția noastră – dar la persoanele juridice nu; se poate sechestra, teoretic, tot, și practic se sechestrează absolut tot. Și atunci, la sumele de bani există niște exceptări, în Codul de procedură civilă, în art. 781, alin. 5, sume cu afectațiune specială, salarii și sume din finanțări nerambursabile. Vorbim de sume acordate prin diverse subvenții, în măsura în care se mai acordă, credite nerambursabile sau finanțări primite de la instituții – aici știu că în practică am încercat invocarea acestui motiv pe diverse proiecte de construcții din fonduri europene; uneori a ținut acest motiv, alteori nu.

Alexandru Rotariu

 
Secţiuni: Content, JURIDICE.ro, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD