Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

MUȘAT & ASOCIAȚII, alături de Mecaplast în extinderea activității sale în România


8 februarie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

MUȘAT & ASOCIAȚII a asistat grupul Mecaplast, unul dintre cei mai importanți producători de componente auto din lume, în extinderea activității sale în România, prin  intermediul unei investiții de tip „brownfield”.

Valoarea proiectului se ridică la circa 10 milioane EUR și prevede inaugurarea unei fabrici în România, între Pitești și Mioveni, în 2017, pentru a produce componente auto pentru noul Duster. Investiția în România prevede toate mijloacele industriale necesare pentru a dezvolta noi afaceri, în special pentru piese motor și piese/elemente vopsite de interior și exterior.

Monia Dobrescu

Monia Dobrescu, Partener, cea care a coordonat echipa MUȘAT & ASOCIAȚII implicată în acest proiect: “Suntem bucuroși să fim alături de Mecaplast în procesul său de expansiune care vizează intrarea pe piața din România. Mecaplast, lider european în industria de automotive, are în continuare planuri ambițioase de expansiune, fapt dovedit și de recenta fuziune cu un alt jucător de profil, care îi permite grupului Mecaplast să se extindă pe piețe cheie ale acestei industrii, cum ar fi cele din SUA sau China și să își consolideze portofoliul de clienți.

Mandatul casei de avocatură MUȘAT & ASOCIAȚII a inclus asistarea Mecaplast pe parcursul întregului proces de achiziţie a terenului, începând cu un proces complex de due dilligence și continuând cu redactarea și negocierea documentelor tranzacției, precum și acordarea de consultanță juridică între semnare și până la finalizarea proiectului.”

Asistența acordată de MUȘAT & ASOCIAȚII a acoperit o plajă largă de servicii juridice, necesare stabilirii unei prezențe a grupului Mecaplast în România, precum și consultanță privind probleme de mediu și fiscalitate. Proiectul a implicat o echipă complexă de avocați și consultanți fiscali, printre care se numără Iulian Popescu (Partener), Răzvan Graure (Partener) și Alina Solschi (Senior Associate).

Monia Dobrescu, Partener MUȘAT & ASOCIAȚII: „Experiența noastră în proiecte similare și excelența serviciilor oferite clienților noștri ne recomandă ca primă opțiune pentru orice companie care își extinde operațiunile în țara noastră si ne dorim ca echipa noastra să fie implicată în toate etapele subsecvente de extindere, modernizare și implementare a strategiei de producție a Mecaplast în România, producția efectivă urmând să înceapă, conform planurilor clientului nostru, din octombrie 2017.”

Investiția grupului Mecaplast în România vine în contextul strategiei sale globale agreate cu Dacia, precum și a strategiei sale de a reduce pe cât posibil costurile logistice și de a fi alături de clienții săi, în țările în care aceștia au capacitățile de producție.

***

Despre MUȘAT & ASOCIAȚII:

MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUȘAT & ASOCIAȚII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2015, MUȘAT & ASOCIAȚII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUȘAT & ASOCIAȚII trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUȘAT & ASOCIAȚII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii