Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Scoția. Planul Guvernului de iesire a Marii Britanii din UE a fost respins de Guvern
09.02.2017 | Irina RÎMARU


Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 7 februarie 2017, parlamentul Scoției a votat pentru respingerea planului Guvernului de la Londra de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, moțiunea fiind adoptată cu 90 de voturi „pentru” și 34 „împotrivă”, potrivit bbc.com.

Acesta este însă doar un vot simbolic, neconstrângător, care evidențiază totuși fractura între provinciile britanice în ce privește Brexit-ul.

După referendum, la care 62% dintre votanții din Scotia s-au pronunțat pentru rămânerea Marii Britanii în UE, Guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menținerea Scoției în Uniunea Europeană, inclusiv prin organizarea foarte probabilă, conform prim-ministrului Nicola Sturgeon, a unui nou referendum privind independența provinciei de Regatul Unit, după cel eșuat din anul 2014.

Irina Rîmaru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate