Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Primăria Municipiului București și APNV vor administra Parcul Natural Văcărești


9 februarie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul mediului, Flux informații

Marți, 7 februarie 2017, Primăria Municipiului București  a anunțat că, începând din această zi, se va ocupa, împreună cu Asociația Parcul Natural Vacărești, de administrarea Parcului Natural Văcărești, primul parc natural din spațiul urban, din România, potrivit unui comunicat al PMB.

Conform acordurilor de parteneriat, Primăria Generală a Capitalei și APNV vor exercita administrarea în parteneriat cu alte 12 instituții de profil (facultăți, ONG uri, institute de cercetare).

Gabriela Firea, Primarul General: „Mă bucur că putem în sfârsit lua măsuri concrete în ceea ce privește protejarea și valorificarea acestei zone care, până de curând, a fost complet ignorată. Am susținut și susțin în continuare că avem  datoria morală de a ne implica în revitalizarea acestui parc natural. Vom demara proiecte și programe prin care sa valorificam potențialul științific și educativ al Parcului Văcărești, și, nu în ultimul rând, să creștem potențialul ecoturistic pentru zona de sud a Capitalei.”

Delta Văcărești are o suprafață de 183 de hectare și a fost declarată oficial, prin hotărâre de Guvern, parc natural, fiind instituit în această zonă regimul de arie naturală protejată.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică