Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Mircea Teis: Orice instituție financiar-bancară este obligată să facă niște verificări minime cu privire la clienți


10 februarie 2017 | Laura-Cristina DUMITRU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. Mircea Teis, Senior Associate ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Cât timp supraviețuiește o societate sub sechestru?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la verificarea bonităţii clienților de către bănci.

Mircea Teis: ”Referitor la bonitatea la care făcea referire colegul meu vreau să spun că în penal lucrurile sunt un pic mai exacte, dar și mai dure. Având în vedere prevederile Legii 656/2002 orice instituție financiar-bancară este obligată să facă niște verificări minime sau niște verificări extinse cu privire la clienții cu care aceasta lucrează. Or, momentul în care se dispune sechestrul sau poprirea pe fondurile anumitor societăți, de cele mai multe ori băncile sunt nevoite să refuze la a continua să mai crediteze respectivele societăți, tocmai din cauza acestor popriri care sunt puse asupra conturilor societăților.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii