Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

INM. Programul de formare continuă pentru 2017. UPDATE: Rezultate selecție
07.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 6 martie 2017, Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii lista magistratilor selectati pentru activitatile de formare continua 2017.

INM a precizat ca pentru activitatile de formare continua programate sa se desfasoare in cursul anului 2017 au formulat optiuni un numar de 6187 judecatori, procurori, magistrati asisteti si personal de specialitate juridica asimilat. Procedura de selectie derulata in acest an a permis alocarea unui numar de 3706 magistrati (59% din numarul celor care au formulat optiuni de participare).

Lista magistratilor selectati poate fi consultata aici.

***

Joi, 9 februarie 2017, Institutul National al Magistraturii a anuntat ca, in data de 2 februarie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Programul de formare continua pentru 2017 (Hotararea nr. 86/2.02.2017). Astfel, pe baza acestuia, INM a elaborat Calendarul actiunilor de formare continua pentru 2017.

In programul de formare din acest an se regasesc 250 de activitati de formare, insumand 5.692 de locuri de formare. Totodata, INM a anuntat ca va lansa, in cursul lunii martie, o serie de 27 de cursuri e-learning dezvoltate in materia codurilor civile si penale.

Judecatorii si procurorii sunt invitati sa formuleze optiuni pentru cel mult 3 seminarii sau alte activitati de formare continua. Intre cele 3 optiuni nu va exista o ordine de preferinta, toate avand aceeasi pondere in procesul de alocare a locurilor la activitatile de formare continua.

De asemenea, INM a precizat ca 48 din activitatile de formare care se vor desfasura in acest an au fost incluse si in programul de formare din anul 2016. Prin urmare, selectia pentru aceste 48 de seminarii a fost realizata deja, fiecare seminar avand o lista de participanti anuntata ca urmare a selectiei realizate in februarie 2016. Se regasesc in aceasta situatie un numar de 1.342 judecatori si procurori.

Intrucat, insa, este posibil ca interesul unui magistrat selectat pentru unul din aceste seminarii sa nu mai fie actual , magistratii care se regasesc in listele celor 48 de seminarii si care nu doresc sa mai participe la activitatea pentru care au fost selectati, au posibilitatea sa notifice responsabilul de activitate INM cu privire la acest aspect, pana la finalizarea perioadei de exprimare a optiunilor pentru activitatile de formare – 21 februarie 2017.

Magistratii care nu anunta o eventuala renuntare vor fi invitati sa participe la seminarul sau conferinta pentru care au fost deja selectati in 2016.

Acesti magistrati isi pastreaza dreptul de a formula 3 optiuni, pentru 3 activitati de formare din anul 2017, insa preselectarea lor la unul din cele 48 de seminarii va fi reflectata in mod corespunzator  in punctajele obtinute si in pozitia pe care acestia o vor ocupa in listele de participanti de la activitatile pentru care opteaza.

Dimpotriva, in cazul in care magistratul selectat la unul din cele 48 de seminarii renunta sa participe la activitatea respectiva si comunica reprezentantului de activitate din cadrul INM acest lucru, aceasta selectie nu va mai intra in calculul punctajelor aferente celor 3 optiuni exprimate in 2017.

Pentru a simplifica procedura inscrierii magistratilor la actiunile de formare continua, optiunile vor fi introduse, ca si in anii anteriori, in baza de date pusa la dispozitie de Consiliul Superior al Magistraturii.

Procesul de introducere in baza de date a optiunilor magistratilor se va incheia cel tarziu la data de 21 februarie 2017.

:: Programul de formare continuă 2017
:: Calendar cronologic
:: Calendar seminarii pe domenii
:: Magistrați selectați seminarii amânate 2016 grupați alfabetic
:: Magistrați selectați seminarii amânate 2016 grupați pe seminare

Secţiuni: Comunicare profesională, Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO