BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul (UE) 2017/228 al Comisiei privind denumirile și domeniile de competență ale grupurilor științifice ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară

13.02.2017 | Elena ALBU
Abonare newsletter

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 35/10 din data de 10 februarie 2017 a fost publicat Regulamentul (UE) 2017/228 al Comisiei din 9 februarie 2017 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește denumirile și domeniile de competență ale grupurilor științifice ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară.

Regulamentul (CE) nr. 178/2002 instituie zece grupuri științifice responsabile cu furnizarea consultanței științifice în cadrul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (denumită în continuare „autoritatea”), fiecare în propria arie de competență. Grupurile științifice menționate includ, printre altele: Grupul științific pentru aditivii alimentari și sursele nutritive adăugate alimentelor (grupul ANS), Grupul pentru produse dietetice, nutriție și alergii (grupul NDA) și Grupul științific pentru materialele care intră în contact cu produsele alimentare, enzimele, aromele și mijloacele auxiliare de prelucrare (grupul CEF).

La 3 februarie 2016, autoritatea a prezentat Comisiei o cerere de redenumire a grupurilor ANS, NDA și CEF, pentru a ține seama de schimbările preconizate în dezvoltarea tehnică și științifică.

Schimbările tehnice și științifice au în principal un impact asupra volumului de lucru al grupurilor. Mai exact, volumul de lucru al grupului CEF va crește, probabil, în următorii ani ca urmare a necesității de evaluare a cererilor pendinte de includere în lista de enzime alimentare a Uniunii, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1332/2008 al Parlamentului European și al Consiliului. Prin urmare, evaluarea aromelor, de care se ocupă în prezent grupul CEF, ar trebui atribuită grupului ANS.

Regulamentul intră în vigoare la 2 martie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

 

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week