Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul (UE) 2017/228 al Comisiei privind denumirile și domeniile de competență ale grupurilor științifice ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară
13.02.2017 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 35/10 din data de 10 februarie 2017 a fost publicat Regulamentul (UE) 2017/228 al Comisiei din 9 februarie 2017 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește denumirile și domeniile de competență ale grupurilor științifice ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară.

Regulamentul (CE) nr. 178/2002 instituie zece grupuri științifice responsabile cu furnizarea consultanței științifice în cadrul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (denumită în continuare „autoritatea”), fiecare în propria arie de competență. Grupurile științifice menționate includ, printre altele: Grupul științific pentru aditivii alimentari și sursele nutritive adăugate alimentelor (grupul ANS), Grupul pentru produse dietetice, nutriție și alergii (grupul NDA) și Grupul științific pentru materialele care intră în contact cu produsele alimentare, enzimele, aromele și mijloacele auxiliare de prelucrare (grupul CEF).

La 3 februarie 2016, autoritatea a prezentat Comisiei o cerere de redenumire a grupurilor ANS, NDA și CEF, pentru a ține seama de schimbările preconizate în dezvoltarea tehnică și științifică.

Schimbările tehnice și științifice au în principal un impact asupra volumului de lucru al grupurilor. Mai exact, volumul de lucru al grupului CEF va crește, probabil, în următorii ani ca urmare a necesității de evaluare a cererilor pendinte de includere în lista de enzime alimentare a Uniunii, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1332/2008 al Parlamentului European și al Consiliului. Prin urmare, evaluarea aromelor, de care se ocupă în prezent grupul CEF, ar trebui atribuită grupului ANS.

Regulamentul intră în vigoare la 2 martie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

 

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti