Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

[ Cum a fost ] Lansare de carte: Istoria avocaturii în România | Dan Țop


4 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Vineri, 31 martie 2023, la Amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște – Aleea Sinaia, nr. 13 –, începând cu ora 11:30, a avut loc lansarea volumului „Istoria avocaturii în România”, ediția a III-a, revăzută și adăugită – Editura Zven, Târgoviște, 2023 –, avându-l ca autor pe dl. prof. univ. dr. Dan Țop, avocat în Baroul Dâmbovița.

Cartea, care este rezultatul a 40 de ani de asiduă și pasionată muncă de cercetare și documentare a autorului, prezintă în cele 7 capitole în care este structurată, evoluția nobilei profesii de avocat pe meleagurile românești, inclusiv pe plaiurile dâmbovițene, din cele mai vechi timpuri și până în prezent.

Evenimentul, la care au participat numeroase personalități ale lumii academice, magistrați, avocați, alți profesioniști ai dreptului dar și studenți, s-a desfășurat sub egida Asociației pentru Studiul Relațiilor Profesionale de Muncă și în cadrul Conferinței „Provocări ale jurisprudenței în contextul modificărilor legislative din anul 2022”, organizată, în aceeași zi și locație, de către Tribunalul Dâmbovița în parteneriat cu Centrul de Cercetări în Științe Juridice și Administrative din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Valahia” din Târgoviște, Asociația Magistraților din România – Filiala Dâmbovița – și asociația anterior menționată.

Despre cartea lansată de distinsul Profesor și Maestru Dan Cristian Țop au vorbit cu deosebită apreciere, omagiindu-l pe autor pentru contribuția sa deosebită la cunoașterea Istoriei Avocaturii din România: conf. univ. dr. Constanța Mătușescu, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Valahia”, av. Nicolae Pană, prodecanul Baroului Dâmbovița, dr. Adrian Bordea, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), al Secției a II-a Civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție și al Tribunalului Dâmbovița, prof. univ. dr. Alexandru Țiclea, fost rector al Universității Ecologice din București, prof. univ. dr. Vlad Barbu, fost prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, și av. Cornel Boboacă, membru al Consiliului Baroului Dâmbovița – care a făcut și o scurtă prezentare a volumului.

La manifestare – relatată amplu de site-ul Partener TV Târgoviște – au mai fost prezenți jud. Narcis Erculescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii și fost președinte al Tribunalului Dâmbovița, conf. univ. dr. Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, director al Departamentului Științe Administrative al Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Valahia” (care l-a felicitat într-un mod deosebit pe Maestru pentru realizarea și publicarea apreciatei cărți), drd. Dragoș Constantin Popoiag, fost președinte al Tribunalului Dâmbovița, fost director al Direcţiei Resurse Umane şi Organizare din cadrul CSM, Ion Goloiu, președinte delegat, jud. Grety Cristea, vicepreședinte – ambii ai aceluiași tribunal –, conf. univ. dr. Steluța Ionescu, prodecan, lect. univ. dr. Mihai Grigore, director al Departamentului Drept – ambii la facultatea menționată –, conf. univ. dr. Livia Mocanu, fost decan al aceleiași facultăți și membru al Consiliului Baroului Dâmbovița, jud. Manuela Cristina Istrate, președintele Judecătoriei Târgoviște, lect. univ. dr. Marius Mihălăchioiu, de la Facultatea de Drept și Științe Administrative a Universității „Valahia”, asistent judiciar în cadrul Tribunalului Dâmbovița ș.a.

În încheiere a luat cuvântul prof. univ. dr. Dan Țop, care a dezvăluit numerosului public dificultățile pe care le presupune cercetarea în domeniu, faptul că deja lucrează la ediția a IV-a a lucrării, având în vedere că în domeniul de referință, în continuare, ies la iveală documente și apar scrieri noi, și a adresat, totodată, mulțumiri participanților.

O RELATARE VIDEO a evenimentului, realizată de Columna TV Târgoviște, poate fi vizionată aici.

Consemnări și credit foto: Răzvan Constandache.

***

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică