Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CPI a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin


19 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Vineri, 17 martie 2023, Curtea Penală Internațională (CPI) a emis emis mandate de arestare pe numele a două persoane în contextul situației din Ucraina: Vladimir Putin și Maria Alekseyevna Lvova-Belova, potrivit icc-cpi.int.

Vladimir Putin, președinte al Federației Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și pentru cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă. Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat cel puțin începând cu 24 februarie 2022. Există motive rezonabile de a crede că Vladimir Putin poartă răspundere penală individuală pentru crimele menționate anterior, (i) pentru că a comis faptele în mod direct, împreună cu alții și/sau prin intermediul altora și (ii) pentru că nu a exercitat un control corespunzător asupra subordonaților civili și militari care au comis faptele sau au permis comiterea acestora și care se aflau sub autoritatea și controlul său efectiv, în temeiul răspunderii superioare.

Maria Alekseyevna Lvova-Belova, comisar pentru drepturile copilului în cadrul Biroului președintelui Federației Ruse, ar fi responsabilă de crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă. Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat cel puțin începând cu 24 februarie 2022. Există motive rezonabile de a crede că aceasta poartă răspundere penală individuală pentru crimele menționate anterior, pentru că a comis faptele în mod direct, împreună cu alte persoane și/sau prin intermediul altor persoane.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică