Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CEDO. C. împotriva României. Greșeli grave în ancheta privind hărțuirea sexuală la locul de muncă


19 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 221 din 17 martie 2023 a fost publicată Hotărârea în Cauza C. împotriva României, din 30.08.2022.

***

Marți, 30 august 2023, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza C. c. României (cererea nr. 47358/20), potrivit unui comunicat.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat, în unanimitate, că au existat o încălcare a articolului 8 (dreptul la respectarea vieții private) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să-i plătească reclamantei 7.500 de euro cu titlul de prejudiciu moral plus orice sumă ce poate fi datorată cu titlu de impozit.

Cauza se referea la acuzații de hărțuire sexuală la locul de muncă, ca urmare a unei plângeri penale depuse de reclamantă, femeie de serviciu într-o gară, împotriva directorului gării, acuzându-l pe acesta că a încercat în mod repetat să o forțeze, și la presupusa omisiune a statului de a soluționa problema.

Fără a se pronunța cu privire la vinovăția directorului de gară pentru hărțuire sexuală, Curtea a constatat în special că ancheta a fost afectată de un viciu semnificativ, ceea ce a reprezentat o încălcare a obligațiilor statului în temeiul articolului 8 din Convenție.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii