Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a Radioului

13.02.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua mondială a Radioului este marcată, anual, la data de 13 februarie.

Temă pentru 2019: „Dialog, toleranţă şi pace.

Ziua mondială a radioului este marcată pentru a promova cooperarea internaţională între radiodifuzori, dar şi pentru a încuraja accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe întreg globul. Radioul poate oferi mijloacele necesare pentru schimbare, fiind un vector de coeziune, educaţie şi cultură. El reuneşte oameni şi comunităţi din toate mediile şi promovează un dialog pozitiv în susţinerea schimbării.

În România, primele emisiuni de radio au avut loc la 1 noiembrie 1928.

UNESCO invită toate posturile de radio şi organizaţiile din domeniu să se alăture sărbătoririi Zilei mondiale a radioului în 2019, pentru consolidarea păcii.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Ana-Maria Antonovici

Ana-Maria Antonovici

2018: Ziua mondială a Radioului este marcată, anual, la data de 13 februarie.

Temă pentru 2018: ”Radio și Sport.”

În semn de apreciere pentru acest influent mijloc de informație și cultură se marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946.

Radioul rămâne și în zilele noastre modalitatea de informare care ajunge la cea mai largă audiență la nivel mondial și în cel mai scurt timp posibil.

António Guterres, Secretar General Națiunile Unite: ”De Ziua Mondială a Radioului, să sărbătorim atât radioul, cât și sportul ca modalități de a ajuta oamenii să-și atingă întregul potențial.”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Ana-Maria Antonovici
Intern SSJ

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua mondială a Radioului (World Radio Day) este marcată, anual, la data de 13 februarie.

Sediul materiei: Data de 13 februarie a fost propusă de către directorul general al UNESCO în cadrul celei de-a 187-a sesiune a Comitetului Executiv, din septembrie 2011, iar în cadrul celei de-a 36-a Conferințe generale a UNESCO din 3 noiembrie 2011, a fost aprobată înființarea Zilei Mondiale a Radioului.

Formal, însă, 13 februarie a fost proclamată Ziua Mondială a Radioului în data de 14 ianuarie 2013, când Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a aprobat inițiativa adoptată în cadrul Conferinței generale a UNESCO.

Temă pentru 2017: „Radioul ești tu.”

Această zi are ca obiectiv conștientizarea importanței radioului, facilitarea accesului la informații prin intermediul radioului, creșterea și dezvoltarea rețelelor de transmisie și cooperarea internațională între radiodifuzori.

Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.