Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Acord de continuare a activităţii Centrului Internaţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie
15.02.2017 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 37/3 din data de 14 februarie 2017 a fost publicat Acordul de continuare a activităţii Centrului Internaţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie.

Centrul Internaţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie, înființat prin Acordul din 1992 ca organizație interguvernamentală, continuă să funcționeze în conformitate cu dispozițiile prezentului acord. Fiecare parte facilitează, pe teritoriul său, activitățile Centrului. În vederea realizării obiectivelor sale, Centrul dispune, în conformitate cu legislația și reglementările părților, de capacitatea juridică de a contracta, dobândi și înstrăina bunuri imobile și mobile, precum și de capacitatea de a sta în judecată.

Centrul concepe, aprobă, finanțează și monitorizează activități întreprinse în scopuri pașnice, care se desfășoară în instituțiile și instalațiile situate pe teritoriile părților. Proiectele pot fi derulate și în state care nu sunt părți la prezentul acord, dar dispun de tehnologiile, competențele și materialele conexe aplicabile la arme de distrugere în masă, dacă statele respective au solicitat astfel de proiecte prin notificare scrisă adresată Consiliului de administrație, iar acesta a aprobat în unanimitate derularea proiectelor respective. Fără a aduce atingere celor de mai sus, se poate permite cetățenilor din statele care nu sunt părți să participe la activitățile desfășurate de Centrul Internaţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie în statele care sunt părți la prezentul acord.

La data intrării sale în vigoare, prezentul acord înlocuiește Protocolul privind aplicarea provizorie. La data respectivă, părțile încetează aplicarea provizorie a Acordului din 1992.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti