Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) 2017/262 a Consiliului de stabilire, pentru Secretariatul General al Consiliului, a autorității de numire și a autorității abilitate să încheie contracte de muncă


17.02.2017 | Elena ALBU
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 39/4 din data de 16 februarie 2017 a fost publicată Decizia (UE) 2017/262 a Consiliului din 6 februarie 2017 de stabilire, pentru Secretariatul General al Consiliului, a autorității de numire și a autorității abilitate să încheie contracte de muncă și de abrogare a Deciziei 2013/811/UE.

În conformitate cu articolul 240 alineatul (2) primul paragraf din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, Secretariatul General al Consiliului se află sub autoritatea unui secretar general.

Pentru a promova simplificarea administrativă și gestionarea eficace a personalului, secretarul general ar trebui să dispună de un spațiu de manevră mai larg să își delege competențele în ceea ce privește aplicarea Statutului funcționarilor Uniunii Europene („statutul funcționarilor”) și a Regimului aplicabil celorlalți agenți ai Uniunii Europene („regimul aplicabil celorlalți agenți”) directorului general al Direcției Generale Administrație. În plus, secretarul general ar trebui să fie autorizat să delege către toți directorii generali competența de a lua decizii cu privire la realocarea internă și la transferuri în conformitate cu necesitățile de personal din cadrul direcțiilor generale aflate sub conducerea acestora.

Competențele conferite prin statutul funcționarilor autorității de numire și prin regimul aplicabil celorlalți agenți autorității abilitate să încheie contracte de muncă se exercită, în ceea ce privește Secretariatul General al Consiliului, de către:

– Consiliu, în ceea ce privește secretarul general;

– Consiliu, la propunerea secretarului general, în ceea ce privește aplicarea articolelor 1a, 30, 34, 41, 49, 50 și 51 din statutul funcționarilor directorilor generali;

– Secretarul general, în celelalte cazuri.

Secretarul general este autorizat să delege, în întregime sau parțial, directorului general al Direcției Generale Administrație oricare dintre competențele sale sau totalitatea acestora în ceea ce privește aplicarea statutului funcționarilor și a regimului aplicabil celorlalți agenți.

Decizia intră în vigoare la 1 martie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

 

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro