Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia nr. 84/16/COL a Autorităţii Aels de Supraveghere de modificare, pentru a o suta una oară, a normelor procedurale și de fond în domeniul ajutoarelor de stat
17.02.2017 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul oficial al Uniunii Europene, seria L 39/49 din data de 16 februarie 2017 a fost publicată Decizia nr. 84/16/COL a Autorităţii Aels de Supraveghere din 27 aprilie 2016 de modificare, pentru a o suta una oară, a normelor procedurale și de fond în domeniul ajutoarelor de stat prin introducerea noilor Orientări pentru analiza compatibilității cu funcționarea Acordului privind SEE a ajutorului de stat destinat să promoveze realizarea unor proiecte importante de interes european comun.

Acordul privind Autoritatea de Supraveghere și Curtea de Justiție prevede că Autoritatea pune în aplicare dispozițiile Acordului privind SEE referitoare la ajutoarele de stat. În temeiul articolului 24 din Acordul privind Autoritatea de Supraveghere și Curtea de Justiție, Autoritatea pune în aplicare dispozițiile Acordului privind Spațiul Economic European referitoare la ajutoarele de stat.

La 20 iunie 2014, Comisia Europeană a adoptat o comunicare care prezintă „criteriile pentru analiza compatibilității cu piața internă a ajutorului de stat destinat să promoveze realizarea unor proiecte importante de interes european comun”. Comunicarea se aplică de la 1 iulie 2014 până la 31 decembrie 2020. Această comunicare are relevanță și pentru Spațiul Economic European.

Normele de fond în domeniul ajutoarelor de stat se modifică prin introducerea noilor Orientări pentru analiza compatibilității cu funcționarea Acordului privind Spațiul Economic European a ajutorului de stat destinat să promoveze realizarea unor proiecte importante de interes european comun. Noile orientări sunt anexate prezentei decizii și fac parte integrantă din aceasta.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti