« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

ANAF. Formularul 100 va fi adaptat
17.02.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 16 februarie 2017, ANAF a informat că adaptează formularul 100 “Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, ca urmare a modificărilor legislative recente, potrivit unui comunicat al ANAF.

Astfel, ANAF propune, printr-un proiect de ordin, modificarea și completarea prevederilor Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscalã nr. 587/2016, dupã cum urmeazã:
– actualizarea Nomenclatorului privind obligațiile de platã la bugetul de stat, prin introducerea unor poziții noi, „Impozit specific unor activitãți”, potrivit prevederilor Legii nr. 170/2016 și „Impozit pe veniturile din pensii”, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și eliminarea poziției „Impozit pe construcții”, potrivit art. 500 din Codul fiscal;
– modificarea și completarea, corespunzãtoare, a Instrucțiunilor de completare a formularului 100 „Declarație privind obligațiile de platã la bugetul de stat.”

Modificãrile legislative sunt următoarele:
Prin Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitãti, începând cu 1 ianuarie 2017, a fost prevãzutã obligația de platã a impozitului specific pentru agenții economici care desfãșoarã activitãți corespunzãtoare codurilor CAEN prevãzute la art. 1 din lege.

Prin Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, au fost modificate condițiile de încadrare a persoanelor juridice române în categoria microîntreprinderilor (plafon de venituri – 500.000 euro, de la 1 februarie 2017).

Potrivit prevederilor art. I pct. 1 din Legea nr. 2/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãții, începând cu data de 1 februarie 2017, venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. Ca urmare, plãtitorii de venituri din pensii au, în continuare, obligația reținerii și virãrii impozitului pentru veniturile din pensii care depãșesc suma neimpozabilã lunarã. Totodatã, potrivit art. I pct. 3 și pct. 9 din același act normativ, plãtitorii de pensii au fost eliminați din categoria plãtitorilor de venit care au obligația depunerii formularului 112 „Declarație privind obligatiile de platã a contributiilor sociale, impozitului pe venit Și evidența nominalã a persoanelor asigurate.”

De asemenea, în conformitate cu prevederile art. I pct. 6 din Legea nr. 2/2017, pentru persoanele cu venituri din pensii contribuția de asigurãri sociale de sãnãtate se suportã de la bugetul de stat.

Astfel, potrivit prevederilor legale menționate, plãtitorii de venituri din pensii declarã obligațiile de platã la bugetul de stat prin formularul 100 „Declarație privind obligațiile de platã la bugetul de stat”, aprobat prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscalã nr. 587/2016.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Fiscalitate, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD