TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: Dacă vine fiscul și pune un sechestru înainte de…
20.02.2017 | Valeria BĂLĂNEL


Av. dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro, s-a referit, în cadrul dezbaterii Cât timp supraviețuiește o societate sub sechestru?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la durata măsurii sechestrului.

Andrei Săvescu: „Eu am înțeles din dezbaterea de astăzi faptul că dacă vine fiscul și pune un sechestru înainte de emiterea titlului de creanță și apoi mai apare și un dosar penal, și evident că cel mai frecvent apare, practic sechestrul se prelungește all along, fiindcă văd aici în Noul Cod de Procedură Fiscală că el altfel ar fi încetat în jumătate de an sau un an prin decizie, dar dacă e ceva penal o să înceteze doar când este înlocuit de o măsură asiguratorie penală, dacă nu – rămâne și peste un an. Vreau să spun că nu mai scapi deloc. Prin urmare, se poate scăpa de sechestru sau asta este moartea și cu asta basta? Când a intervenit sechestrul dacă suma este suficient de semnificativă, dacă nu e foarte mică pentru o companie foarte mare, practic e sistemul „scapă cine poate”, dar asta dacă se mai poate salva ceva.”

Valeria Bălănel

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate