Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Dezbatere publică ref. comercializarea producelor alimentare în contextul demarării procedurii de infrigement
20.02.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 17 februarie 2017, Senatul României a informat că, miercuri, 15 februarie, Comisia pentru afaceri europene și Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală au organizat o dezbatere publică ca urmare a adoptării Legii nr. 150/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, în contextul demarării procedurii de infrigement, potrivit unui comunicat al Senatului.

La eveniment au participat senatorii din cadrul celor două comisii parlamentare permanente, reprezentanți ai ministerelor implicate, ai retailerilor prin Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, ai Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România, reprezentanți ai fermierilor din LAPAR, Federația Națională Pro Agro, Agrostar și CATAR, ai industriei alimentare – ROMALIMENTA și APRIL, ai producătorilor tradiționali și ai consumatorilor, în total  49 de organizații, federații, asociații de producători, cooperative.

Subiectele abordate s-au axat pe două direcții, si anume – percepția, în acest moment, la nivelul cetățenilor și societății civile a Legii 150/2016 și care ar fi direcțiile de acțiune în vederea respingerii unei proceduri de infringement pe acest domeniu.

Senatorul Gabriela Crețu, președintele Comisiei pentru afaceri europene și senatorul Doina Silistru, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală au menționat faptul că o eventuala îmbunătățire a Legii nr. 150/2016 ar putea deveni un puternic instrument legislativ, un real sprijin în favoarea producătorilor de produse alimentare și agroalimentare și ar putea revoluționa modul de gândire din agricultura româneasca și de abordare a pieței în relația cu retailerii în condițiile în care aproximativ 70% din comerțul cu produse alimentare și agroalimentare se desfășoară prin intermediul retailerilor.

La finalul dezbaterii, s-a decis constituirea unui colectiv de lucru, format din senatori ai celor două comisii, din câte un reprezentant din partea instituțiilor statului prezente și un reprezentant al fiecărei organizații prezente, pentru elaborarea unei inițiative legislative de modificare a Legii nr. 150/2016, acordând un termen de 30 zile pentru finalizarea acestuia. De asemenea, Comisia pentru afaceri europene și Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din cadrul Senatului României  au decis faptul că vor solicita procedura de urgență, ținându-se cont de situația existentă.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti