« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

ANAF. Nomenclatorul obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic a fost actualizat
21.02.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 20 februarie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că actualizează Nomenclatorul obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic, potrivit unui comunicat al ANAF.

Astfel, începând cu anul 2017, prin Legea nr 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, publicată în Monitorul Oficial nr. 812/14.10.2016, a fost prevăzută obligaţia de plată a impozitului specific pentru persoanele juridice române care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de legea mai sus menţionată.

În acest sens, a fost efectuată actualizarea conţinutului nomenclatorului în baza căruia se declară obligaţiile fiscale de plată la bugetul de stat utilizând formularul 100, prin proiectul de ordin al preşedintelui ANAF de modificare şi completare a OPANAF nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, cu modificările şi completările ulterioare.

Ca urmare a modificărilor legislative mai sus precizate, ANAF a apreciat că se impune actualizarea nomenclatorului obligaţiilor fiscale care se plătesc în contul unic prevăzute în anexa nr. 1 la OPANAF nr. 531/2016 privind impozitele, contribuţiile şi alte sume reprezentând creanţe fiscale, care se plătesc de contribuabili într-un cont unic.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Fiscalitate, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD