« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

ANAF. A fost actualizată procedura de administrare a contribuabililor mijlocii
21.02.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 20 februarie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că a fost actualizată procedura de administrare a contribuabililor mijlocii, potrivit unui comunicat al ANAF.

Astfel, în vederea creșterii eficienței activității de administrare a contribuabililor mijlocii și a îmbunătățirii colectării veniturilor bugetare datorate de acești contribuabili, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1034/22.12.2016 a fost publicat OPANAF nr. 3.610/2016 privind organizarea activității de administrare a contribuabililor mijlocii prin care au fost restructurate criteriile de selecție a contribuabililor mijlocii care sunt administrați, începând cu 1 ianuarie 2017, de către administrațiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice în a căror rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului mijlociu, sau de către Administrația fiscală pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București, după caz.

Elaborarea prezentului proiect de ordin prin care se prevede modificarea procedurii de administrare și monitorizare a contribuabililor mijlocii, aprobată prin OPANAF nr. 560/2016, a fost determinată de necesitatea corelării prevederilor referitoare la administrarea contribuabililor mijlocii cu modificările legislative survenite în ultima perioadă, respectiv în Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, dar și de elaborarea de noi criterii și reguli specifice de selecție a contribuabililor mijlocii aprobate prin OPANAF nr. 3.610/2016.

De asemenea, în urma continuării, pe parcursul anului 2016, a procesului de modernizare a ANAF, au avut loc modificări importante în structura organizatorică a organelor fiscale centrale, respectiv a direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice, în cadrul cărora s-au înființat administrațiile finanțelor publice pentru contribuabili mijlocii ca structuri specializate în administrarea acestor contribuabili, fapt care a generat și necesitatea adaptării prevederilor referitoare la activitatea de administrare a contribuabililor mijlocii la aceste modificări.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Fiscalitate, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD