Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Cristian Bălan: Dar când vine judecătorul și spune…
28.02.2017 | Alexandru ROTARIU

Secţiuni: Content, Dreptul mediului, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. drd. Cristian Bălan, Judecătoria Buftea, s-a referit, în cadrul dezbaterii Incertitudinile şi pericolele undelor electromagnetice, organizată de Societatea de Științe Juridice, la crearea dreptului de către judecător.

Cristian Bălan: ”Eu personal am o problemă cu ideea de a crea dreptul, am o pasiune pentru CEDO, și tot din pericolul ca la un moment dat să scape situația de sub control. Dacă acum lăsăm puțin legislația, pentru că ni se pare nouă că vatămă, fără să fim pe o normă specială care poate ar individualiza, cum suntem la art. 630, cum suntem în cazul acțiunii posesorii preventive și poate alte situații expres determinate de legiuitor, pentru că acolo a simțit că ar putea lăsa judecătorului posibilitatea asta. Dar când vine judecătorul și spune: pe legalitate suntem, nu avem o problemă, hai să mergem dincolo, practic el vine să creeze drept. Or, poate în situația aceasta nu ar fi o problemă pentru că e ceva ce vedem. Vin studii și da ar fi afectată, sănătatea e mai importantă. Dar dacă aici judecătorul vine și creează drept, poate creează drept și în altă parte, și într-un domeniu poate ar greși, or care ar fi atunci riscurile? De aceea e cel mai bine totuși să suportăm această problemă.”

Alexandru Rotariu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti