

Prin cererea înregistrată în data de 14 decembrie 2016 (T-881/16, HJ/Agenția Europeană pentru Medicamente), s-a solicitat Tribunalului Uniunii Europene următoarele:
1. obligarea pârâtei la plata sumei de un euro simbolic pentru prejudiciul moral suferit;
2. obligarea pârâtei să retragă memorandumul din 22 iulie 2015 și, pe cale de consecință, răspunsul formulat de reclamantă la 23 iulie 2015, din dosarul personal al acesteia din urmă;
3. dacă este necesar anularea deciziei Autorității abilitate să încheie contracte (AAIC) prin care se respinge cererea de despăgubiri formulată de reclamantă la 26 noiembrie 2015 şi anularea deciziei AAIC prin care se respinge contestația reclamantei din 20 iunie 2016 împotriva deciziei citate anterior.
În susţinerea acestei acţiuni, reclamanta invocă faptul că înscrisurile din dosarul său personal au fost puse:
1. la dispoziția oricărui agent al Agenției Europene pentru Medicamente pentru o anumită perioadă
2. şi au fost prelucrate în mod ilegal în alte scopuri faţă de cele iniţiale, fără ca această schimbare să fi fost autorizată în mod expres de către reclamantă.
Difuzarea acestor date sensibile ar fi repus în discuție, prin urmare, integritatea reclamantei, cauzându-i astfel un prejudiciu moral real și cert.
Andrei Alexandru Marcu (text)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa
dr. Mihaela Mazilu-Babel (selecție și coordonator)
Aflaţi mai mult despre Andrei Alexandru Marcu, euro simbolic, Mihaela Mazilu-Babel, prejudiciu moral real si cert, T-881/16JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.