Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aniversat 22 de ani de la fondare. UPDATE: mesaj de felicitare din partea Uniunii Avocaților moldoveni
24.02.2017 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content, Drept constitutional, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 23 februarie 2017. Nina Lozan, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, a transmis un mesaj de felicitare, potrivit uam.md.

Nina Lozan: „La această aniversare, felicităm deosebita echipă de profesionişti din cadrul Curții Constituționale a Republicii Moldova – unica autoritate care realizează jurisdicția constituțională. Ne bucurăm că înalta instituție a devenit o capitală a Justiției naționale din Republica Moldova, instituție care-și confirmă zilnic paşii pe care i-a făcut timp de 22 de ani de existență pentru prosperarea dreptului în acest areal, transformându-se într-un bastion al culturii şi vieţii juridice din republică, veghind cu consecvență supremația Constituției, dar și responsabilitatea reciprocă dintre stat și cetățenii săi. La mulți ani!

***

Joi, 23 februarie 2017, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aniversat 22 de ani de la fondarea sa, potrivit constcourt.md.

CCM a marcat evenimentul prin organizarea unei video-conferințe cu judecătorul Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), Egidijus Jarašiūnas, cu subiectul ”Raporturile curților constituționale cu CJUE. Influența jurisprudenței CJUE asupra dezvoltării doctrinei constituționale”, care va contribui la familiarizarea cu dreptul european, în particular în contextul implementării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere semnat cu Uniunea Europeană.

Astfel, în cadrul video-conferinței a fost discutat impactul pe care îl are jurisprudența CJUE asupra doctrinei constituționale.

La eveniment au fost prezenți actualii judecători CCM şi judecătorii în demisie, reprezentanți ai Guvernului, Uniunii Avocaților, societății civile și mediului academic. Conferința a fost difuzată în direct, iar privitorii au avut posibilitatea să adreseze întrebări în timp real.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti