Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Dezbatere. Incertitudinile şi pericolele undelor electromagnetice. Poziții exprimate
24.02.2017 | JURIDICE.ro


Jud. drd. Adrian-Gabriel Dinescu a participat la dezbaterea organizată de JURIDICE.ro având temă Incertitudinile şi pericolele undelor electromagnetice. Asupra acestei teme Jud. drd. Adrian-Gabriel Dinescu a opinat că domeniul ce reglementează undele electromagnetice și instalarea antenelor GSM pe blocuri (în special cele de locuințe) suferă de sub-reglementare, căci nu există norme speciale care să precizeze expres în ce condiții pot fi ele montate și natura antenelor ce pot fi instalate. Mai mult, dezbaterea publică la nivel european în această materie se intensifică, iar legiuitorul român trebuie să depună diligențe să elaboreze o reglementare unitară și accesibilă, principalul act normativ actual în domeniu fiind Ordinul Ministerului Sănătății Publice nr. 1193/2006 referitor la nivelurile maxime admisibile de expunere la radiații (câmpuri) electromagnetice a populației generale. De asemenea, s-a mai precizat și că instalarea unor dispozitive de tip antene GSM provoacă neînțelegeri în cadrul asociaților de proprietari care sunt tentate, de multe ori, să monteze aceste antene GSM pentru a putea beneficia de urma unor sume de bani, în ciuda posibilelor pericole la care se expun locatarii. Nu în ultimul rând, Jud. drd. Adrian-Gabriel Dinescu a precizat că trebuie adoptate noi reglementări care să permită instituțiilor statului să verifice, din oficiu, intensitatea undelor electromagnetice emise de antenele GSM montate în zonele locuite, raportat și la cercetările ce se intensifică în acest domeniu, la nivel european, astfel încât să se evite, pe termen lung, expunerea populației la unde cu potențial nociv.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate