« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CE. Orizont 2020 – program multianual de finanțare a cercetării și inovării. Ghidul aplicantului
24.02.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 22 februarie 2017, Comisia Europeană a elaborat un Ghid al aplicantului pentru Programul multianual de finanțare a cercetării și inovării Orizont 2020, care pune la dispoziția cercetătorilor europeni, ce își propun să dezvolte produse sau servicii inovatoare cu un impact pozitiv la nivel global, o mulțime de oportunități de finanțare, potrivit unui comunicat al CE-Reprezentața în România.

Ghidul conține un manual on-line care explică pas cu pas procedurile de urmat, o listă de documente de referință, un spațiu virtual comun pentru cercetători și mai multe instrumente de verificare a viabilității unor astfel de proiecte.

Pasul 1 – identificarea apelului de propuneri potrivit

În cazul în care participantul depune pentru prima dată o cerere de finanțare și nu este încă familiar cu programele, acesta este invitat să citească Manualul on-line pentru Orizont 2020.

Participantul poate cere sprijinul Punctelor naționale de contact pentru a găsi cele mai potrivite apeluri pentru profilul acestuia. Companiile mici și mijlocii beneficiază de asistență și din partea rețelei Enterprise Europe.

Pasul 2 – găsirea unui partener sau depunea unei propuneri individuale

Cele mai multe proiecte finanțate de UE sunt cele ce presupun colaborarea a cel puțin 3 organizații din diferite state membre ale UE sau țări asociate. Serviciile de căutare a unui partener ajută participantul să găsească organizații care își doresc să participe în astfel de proiecte. Oferta de colaborare poate fi publicată aici.

De asemenea, pot fi înregistrate și propuneri individuale din partea unor cercetători, echipe sau organizații. Acestea sunt finanțate, în principal, prin granturile Consiliului European de Cercetare (CEC) sau prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie (MSCA), în timp ce IMM-urile pot depune cereri de finanțare prin Instrumentul pentru IMM-uri.

Pasul 3 – crearea un cont în portal

Dacă participantul are deja un cont în Portalul pentru participanți sau un cont de înregistrare UE, îl poate utiliza pentru toate activitățile viitoare. Este nevoie doar de un singur cont pentru oricare dintre serviciile securizate din Portal. Cei care nu au încă un astfel de cont, îl pot crea aici.

Pasul 4 – înregistrarea organizației

Mai întâi, trebuie verificat dacă organizația nu este deja înregistrată aici.

Apoi, pentru a participa o propunere de proiect, organizația trebuie să fie înregistrată. După înregistrare, va fi primit un cod de identificare a participantului (PIC) format din 9 cifre. Acest cod reprezintă identificatorul unic al organizației, urmând să fie folosit de Comisie ca referință în viitoarele interacțiuni.

Comisia are un registru on-line al organizațiilor care participă în programele de finanțare din domeniul cercetării și inovării, educației, audiovizualului și culturii. Acest lucru permite utilizarea consecventă a datelor lor oficiale și evită primirea de cereri multiple pentru același tip de informație.

Pasul 5 – depunerea propunerii de proiect la Comisie

Pentru a depune propunerea de proiect, va fi accesată secțiunea „Depunere on-line a propunerii / Electronic Proposal Submission”, disponibilă în paginile asociate unui apel de propuneri. Pentru această operațiune, participantul trebuie să fie autentificat cu identificatorul unic al organizației pentru a începe completarea formularelor standard și pentru a prezenta propunerea ta Comisiei.

 
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD