Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/306 al Comisiei de indicare a cerințelor în materie de construcție și a standardelor de testare pentru echipamentele maritime
27.02.2017 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 48/1 din data de 24 februarie 2017 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/306 al Comisiei din 6 februarie 2017 de indicare a cerințelor în materie de proiectare, construcție și performanță și a standardelor de testare pentru echipamentele maritime.

Directiva 2014/90/UE prevede obligația Comisiei de a indica cerințele în materie de proiectare, construcție și performanță aplicabile și standardele de testare prevăzute de instrumentele internaționale, precum și datele de la care aceste cerințe și standarde de testare urmează să fie aplicate.

Echipamentele care au fost supuse de curând cerințelor armonizate la nivelul Uniunii în temeiul Directivei 2014/90/UE și al actelor de punere în aplicare a acesteia ar trebui să fie enumerate în mod explicit ca echipament nou pe coloana 1 din anexa la prezentul regulament.

Este rezonabil și proporțional să se permită ca un nou echipament care este conform cu cerințele naționale în materie de omologare de tip în vigoare într-un stat membru înainte de intrarea în vigoare a prezentului regulament să fie introdus pe piață și instalat la bordul unei nave a UE pentru o perioadă de tranziție.

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului pentru siguranța maritimă și prevenirea poluării de către nave (COSS).

Prezentul regulament intră în vigoare la 15 martie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO