Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

INM. Programul „Școala altfel” – 15 martie 2017. UPDATE: Retrospectiva vizitei
17.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 16 martie 2017, Institutul Național al Magistraturii a informat că, la data de 15 martie 2017, a primit vizita a două grupuri de elevi de la Școala Generală nr. 119 București, însoțiți de cadre didactice din cadrul acestei școli, precum și a unor studenți de la facultatea de drept.

Vizita s-a înscris în programul național „Școala altfel”, program dedicat activităților educative extracurriculare, al cărui obiectiv principal constă în implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să contribuie la dezvoltarea competențelor de învățare și a abilităților socio-emoționale în domenii cât mai diverse.

Elevii și studenții au fost întâmpinați în Aula Institutului de către, jud. Ana-Maria Garofil, directorul INM.

În debutul activității, participanților le-au fost prezentate, pe scurt, de către auditorii de justiție din anul al II-lea, informații despre modalitatea de admitere în profesia de judecător sau procuror. În continuare, auditorii de justiție au realizat scurte prezentări despre copilul victimă și infractorul minor, precum și despre principalii actori ai unui proces penal: judecătorul, procurorul, inculpatul, persoana vătămată, avocatul, grefierul. Temele au fost abordate într-o manieră atractivă, participanții implicându-se activ în dezbateri. Participanții au asistat apoi la desfășurarea unei secvențe de proces simulat care a avut ca obiect soluționarea unei cauze penale în cadrul căreia a fost cercetat un conflict ivit între două eleve, în curtea școlii. Rolul procesului simulat a fost acela de a evidenția consecințele pe care le poate genera săvârșirea unei infracțiuni de lovire și alte violențe. La finalul secvenței simulate, au fost purtat un dialog privind desfășurarea procedurilor judiciare.

Participanții prezenți s-au dovedit a fi deosebit de implicați și au manifestat un real interes pentru temele dezbătute, adresând numeroase întrebări și expunând observații care au contribuit la crearea unei atmosfere captivante, cu un pronunțat caracter interactiv.

INM mulțumește auditorilor de justiție care s-au implicat în realizarea acestei activități: Petre-Bogdan Bratosin, Bogdan-Florin Costache, Anișoara Gălățan, Elena-Ecaterina Grama, Nicoleta Lucaciu, Andreea-Beatrice Popa, precum și tuturor participanților.

***

Vineri, 24 februarie 2017, Institutul Național al Magistraturii a anunțat că în data de 15 martie 2017, organizează activități specifice Programului „Școala altfel” în cadrul cărora elevii vor avea ocazia de a adresa, deschis, întrebări cu privire la cum poți ajunge să fii judecător sau procuror în România, ce cursuri trebuie urmate, dacă o astfel de profesie li s-ar potrivi etc.

Cei interesați se pot înscrie până la 10 martie 2017 la adresa: office@inm-lex.ro.

Activitățile vor avea loc la sediul INM din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, București (vizavi de intrarea principală în Parcul Cișmigiu)

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.