« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Regulamentul delegat (UE) de corectare a Regulamentului delegat (UE) de completare a Regulamentului (UE) privind instrumentele financiare derivate extrabursiere
28.02.2017 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 49/1 din data de 25 februarie 2017 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2017/323 al Comisiei din 20 ianuarie 2017 de corectare a Regulamentului delegat (UE) 2016/2251 al Comisiei de completare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European și al Consiliului privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapărțile centrale și registrele centrale de tranzacții în ceea ce privește standarde tehnice de reglementare pentru tehnici de minimizare a riscului pentru contracte derivate extrabursiere care nu sunt compensate printr-o contraparte centrală.

Regulamentul delegat (UE) 2016/2251 al Comisiei a fost adoptat la 4 octombrie 2016 și publicat la 15 decembrie 2016. Acesta conține atât standardele pentru schimbul de garanții prompt, corect și segregat corespunzător în cazul în care contractele derivate nu sunt compensate printr-o contraparte centrală, cât și o serie de cerințe detaliate care trebuie îndeplinite pentru ca un grup să obțină exceptarea de la depunerea marjelor pentru tranzacții intragrup. În plus față de aceste cerințe, în cazul în care una dintre cele două contrapărți din grup își are domiciliul într-o țară terță pentru care încă nu a fost stabilită echivalența în conformitate cu articolul 13 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 648/2012, grupul trebuie să facă schimb de marje de variație și de marje inițiale segregate corespunzător pentru toate tranzacțiile intragrup cu filialele din țările terțe respective.

Proiectele de standarde tehnice de reglementare pe care se bazează Regulamentul delegat (UE) 2016/2251 și care au fost depuse la Comisie de către autoritățile europene de supraveghere la 8 martie 2016 cuprindeau aceeași perioadă de introducere treptată atât pentru marjele inițiale, cât și pentru marjele de variație. Nevoia de corectare apare în urma unei erori tehnice care s-a produs în procesul de adoptare a Regulamentului delegat (UE) 2016/2251 și care a constat în faptul că în regulament nu au fost incluse cele două alineate referitoare la introducerea treptată a cerințelor de marjă de variație pentru tranzacțiile intragrup.

Prin urmare, Regulamentul delegat (UE) 2016/2251 ar trebui corectat în consecință.

Regulamentul intră în vigoare la 25 februarie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.