Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Ana Birchall: Cetățenii români care studiază în Marea Britanie reprezintă un subiect de interes major
27.02.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 24 februarie 2017, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a participat la dezbaterea ,,Brexit: situația curentă și perspective de viitor”, desfășurată la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European, potrivit unui comunicat al MAE.

Ministrul delegat a încadrat această dezbatere în contextul mai larg al necesității restabilirii încrederii la nivel european.

Ana Birchall: „Acest moment ne înfățișează existența unor diferențe, în primul rând de percepție a cetățenilor britanici raportate la proiectul european, care se pot regăsi în cazul oricărui alt stat membru, așa cum putem observa din tendința de creștere a curentelor naționaliste, radicale și eurosceptice.

Astăzi mai mult ca oricând, trebuie să ne canalizăm atenția pe întărirea unității, coeziunii și solidarității, pe implementarea cu succes a mecanismelor și instrumentelor de care dispunem. În egală măsură, este necesară consolidarea dialogului intern, sporind, în același timp, contactele și cooperarea cu partenerii noștri din vecinătate, prin garantarea unei asistențe adecvate și respectul cuvenit perspectivei lor europene.

În primul rând, doresc să mă refer la drepturile cetățenilor români care locuiesc, lucrează sau studiază pe teritoriul Marii Britanii. Acesta este un subiect de interes major pentru România ce va fi abordat cu responsabilitate la momentul negocierilor, astfel încât drepturile cetățenilor noștri să nu fie afectate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană(…) 

România își propune ca în timpul mandatului la Președinția Consiliului UE să acționeze ca un ‘honest-broker’, susținând, ca abordare generală, o Uniune axată pe rezultate, solidaritate, coeziune. Vom păstra o strânsă coordonare cu toți actorii instituționali care au competențe în procesul Brexit și am convenit asupra unei strânse coordonări și a unui dialog permanent cu instituțiile europene.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti