« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT. Curs pilot Investigaţii pe Internetul ascuns (Darknet) şi Monede virtuale
01.03.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat marți, 28 februarie 2017, organizarea Cursului pilot Investigaţii pe Internetul ascuns (Darknet) şi Monede virtuale, organizat în cooperare cu Consiliul Europei, la sediul Central DIICOT, Bucureşti, în perioada 28 februarie – 3 martie 2017.

Internetul ascuns, numit şi Darknet, este spațiul virtual în care activitățile ilegale prosperă, iar infractorii lucrează sub protecția anonimatului. Potrivit surselor, aproape 30% din serviciile ascunse desfăşurate pe Tor implică un tip de activitate ilicită, cum ar fi vânzarea de droguri ilegale, arme, date compromise, produse farmaceutice contrafăcute, produse chimice şi alte produse ilicite. „Acest lucru scoate în evidență gradul tot mai ridicat de dependență față de serviciile online în rândul altor tipuri de activități criminale, precum şi necesitatea autorităților de aplicare a legii de a fi pregătite să desfășoare investigatii online.”

Oficiul Consiliului Europei în domeniul criminalității informatice din București (C-PROC), în cadrul proiectului iPROCEEDS, în cooperare cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), organizează un curs pilot privind „Investigaţiile pe internetul ascuns (Darknet) și Monedele virtuale”, cu sprijinul autorităţilor de aplicare a legii din Austria, Belgia și Olanda. Acest mod de pregătire a fost elaborat și facilitat de către Grupul European de Formare și Educație în criminalitate informatică (ECTEG).

Activitatea se adresează anchetatorilor din domeniul criminalităţii informatice, anchetatorilor financiari, procurorilor, precum şi altor experți care activează în acest domeniu. Participanții vor învăța metode practice de a detecta, identifica şi colecta informații și probe pentru a urmări penal activităţile criminale care se desfășoară pe Darknet sau care implică monedele virtuale.

Cursul pilot urmărește dezvoltarea capacității, expertizei și cunoștințelor ofițerilor din cadrul autorităţilor de aplicare a legii privind investigațiile pe Darknet și în domeniul monedelor virtuale cu scopul de a promova metode de investigare mai eficiente, cu un un impact direct asupra amenințărilor criminale.

Grupul țintă este alcătuit din reprezentanţi ai autorităţilor de aplicare a legii care anchetează infracțiuni desfășurate pe Darknet, precum și investigatori financiari și procurori din Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Serbia, „fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, Turcia, Kosovo* și România.

iPROCEEDS este un proiect comun al Uniunii Europene si Consiliului Europei privind confiscarea profiturilor rezultate din infracţiuni informatice în Europa de Sud-Est şi Turcia vizează Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Serbia, „fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, Turcia şi Kosovo*.

Proiectul a fost lansat în iunie 2016 şi are o durată de 42 luni, cu un buget de 5,56 milioane de EUR.

Mai multe detalii aici.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.