Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Brașov. Bilanț activitate 2016
02.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 martie 2017, Curtea de Apel Brașov a informat că  miercuri, 1 martie 2017, a avut loc la sediul Curţii de Apel Braşov prezentarea Bilanţului activităţii desfăşurate pe anul 2016, dezbătut în cadrul Adunării generale a judecătorilor, cu participarea magistraţilor judecători ai CA Braşov şi ai preşedinţilor de instanţe din raza de competenţă a CA, potrivit unui comunicat semnat de jud. Răzvan Cosmin Dicu, Purtător de cuvânt.

La şedinţa de bilanţ au participat din partea CSM jud. Nicoleta Ţînţ şi jud. Lia Savonea.

Anul 2016 a reprezentat pentru sistemul judiciar continuarea procesului de reformă, scopul urmărit fiind acela de îmbunătăţire continuă a calităţii actului de justiţie. Rezultatele reflectate de bilanţ sunt expresia contribuţiei magistraţilor, a fiecărui angajat din cadrul instanţelor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, iar analiza realizată permite evaluarea rezultatelor obținute și valorificarea acestora mai ales pentru a identifica deficiențele și modalitățile de remediere.

1. Volumul de activitate

Pentru anul 2016, volumul total de activitate la nivelul CA Braşov în ansamblul ei este reprezentat de 114.020 dosare, din care 31.750 au fost reportate din anul anterior (stoc), iar 82.270 au fost înregistrate în cursul anului; din acest total, au fost soluţionate 83.379 dosare, astfel încât anul 2016 s-a încheiat cu un stoc de 30.641 dosare.

În ceea ce priveşte activitatea proprie a CA Braşov, anul 2016 a debutat cu un stoc de 1.568 dosare. În cursul anului s-au înregistrat 5.893 cauze noi, iar din totalul dosarelor rulate –7.461– au fost soluționate 5.723, rămânând la 31.12.2016 un stoc de 1.738 dosare.

Indicele general de operativitate al Curţii în ansamblul ei, incluzând şi toate instanţele din raza de competenţă, se situează la 75,01%.

Indicele de operativitate pentru instanţa CA Braşov a fost de 78,41%, iar, raportat la cauzele nou intrate, rata de soluţionare a fost de 97,1%.

2. Elemente statistice privind durata de soluţionare a cauzelor

Nr. dosare cu durata de soluționare sub 1 an:
Secția Civilă: 98,50
Secția de contencios administrativ și fiscal: 96,41
Secția penală: 99,78

Nr. dosare cu durata de soluționare peste 1 an:
Secția Civilă: 1,50
Secția de contencios administrativ și fiscal: 3,59
Secția penală: 0,22

3. Curtea de Apel a achiziţionat în anul 2016 două servere în vederea implementării unor aplicații de tip web, cu acces securizat din partea părților din dosare.

Implementarea acestor aplicaţii se încadrează în acțiunile care au ca obiectiv în 2017 realizarea conceptului de dosar electronic, fiind vorba despre:
– expedierea actelor de procedură în format electronic la nivelul CA Brașov;
– aplicația Info dosar – Fișă dosar, care oferă afișarea din internet a unor informații privind dosarele înregistrate la nivelul Curții de Apel Brașov, precum  și vizualizarea în integralitatea lor a documentelor emise de instanță și editate în Ecris și a celor depuse la dosar și atașate în sistemul Ecris.

Creşterea calităţii activităţilor desfăşurate de judecători şi personalul auxiliar, continuarea pregătirii profesionale, reducerea duratei de soluţionare a cauzelor, precum şi optimizarea folosirii resurselor umane și îmbunătăţirea comunicării interne şi externe constituie în continuare priorităţile actualei echipe manageriale pentru anul 2017.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti