Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Curtea de Apel Craiova. Bilanț activitate 2016
02.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 martie 2017, a avut loc în cadrul Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Craiova dezbaterea bilanţului activităţii desfăşurate în cursul anului 2016, cu participarea judecătorilor din circumscripţia curţii de apel, a preşedinţilor tribunalelor şi judecătoriilor arondate, potrivit unui comunicat al CA Craiova.

La şedinţa de bilanţ au participat din partea Consiliului Superior al Magistraturii: jud. Gabriela Baltag, jud. Andrea Chiş şi jud. Bogdan Mateescu, din partea Ministerului Justiţiei, jud. Mariana Moţ, din partea Parchetului de pe lângă CA Craiova, Constantin Cergă, Procuror şef secţie judiciară şi prof. dr. Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

Analiza activităţii desfăşurate de judecătorii CA Craiova în cursul anului 2016, a avut ca punct de plecare actul de justiţie desfăşurat în contextul economico-social şi legislativ actual, cu toate consecinţele pozitive dar şi cu cele ce au determinat reale dificultăţi în gestionarea managementului administrativ judiciar.

CA Craiova şi instanţele din raza sa de competenţă au înregistrat la nivelul anului 2016 un număr de 210.517 dosare nou intrate, cumulând un rol total de 278.097 de cauze,  în creştere comparativ cu anul 2015 cu 5 %(respectiv 13.273 de cauze), dintre acestea soluţionându-se un număr de 211.167 cauze, rezultând astfel o rata de soluţionare de 100,3%, fiind în continuare a doua curte de apel din ţară ca volum de dosare înregistrate şi soluţionate, după CA Bucureşti.

La finalul anului 2016 stocul a fost de 66.928 de cauze, mai mic  faţă de anul anterior, când dosarele ramase nesoluţionate au atins un număr de 67.580.

CA Craiova continuă să se situeze pe a doua poziţie şi în ierarhia curţilor de apel din  ţară, având o pondere de 9,5 % din totalul dosarelor nou intrate pe rolul instanţelor din ţară.

Situaţia este similară şi pentru numărul cauzelor soluţionate, CA Craiova având o pondere de 8,9 % din totalul hotărârilor pronunţate la nivel naţional.

Privită din perspectiva ansamblului indicatorilor de performanţă, stabiliţi de Consiliului Superior al Magistraturii, diagrama activităţii judiciare a Curţii de Apel Craiova precum şi a instanţelor arondate s-a încadrat la gradul „foarte eficient”.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.