Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

MJ sprijină CPI în ancheta asupra crimelor de război din Ucraina


21 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 20 martie 2023, George-Cătălin Șerban, secretar de stat al Ministerului Justiției, a participat la Conferința desfășurată la Londra, organizată pentru a sprijini Curtea Penală Internațională (CPI) și ancheta asupra crimelor de război din Ucraina, potrivit unui comunicat.

În intervenția din cadrul sesiunii de dezbateri în materia obținerii probelor și coordonării, George-Cătălin Șerban a subliniat importanța desfășurării unei anchete eficiente, context în care au fost accentuate eforturile statelor implicate în echipa comună de anchetă constituită cu sprijinul Eurojust, la care participă și Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale. Schimbul de probe și informații în cadrul echipei comune de anchetă este facilitat și prin crearea bazei de date a Eurojust (Core International Crimes Evidence Database-CICED), pentru stocarea și analizarea probelor în scopul anchetării crimelor internaționale.

România dispune de legislație națională care permite o cooperare largă cu CPI, inclusiv în ceea ce privește martorii amenințați și victimele vulnerabile.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii