Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Radu Rizoiu: Presupunând că se ajunge la masa critică făcută din hotărâri judecătorești…
03.03.2017 | Alexandru ROTARIU

Secţiuni: Content, Dreptul mediului, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. conf. univ. dr. Radu Rizoiu, Partner RIZOIU & POENARU, s-a referit, în cadrul dezbaterii Incertitudinile şi pericolele undelor electromagnetice, organizată de Societatea de Științe Juridice, la necesitatea protejării sănătății populației în contextul modificării legislației privind montarea antenelor.

Radu Rizoiu: ”Presupunând că se ajunge la masa critică făcută din hotărâri judecătorești, făcută din presiunea cetățenilor, nu știu, din dorința operatorilor de telefonie mobilă de a-și înnoi serviciile și rețelele și a putea mări tarifele, de exemplu, o să mai fie o problemă în final. Să presupunem că se adoptă o nouă reglementare. Va putea acea nouă reglementare să fie impusă imediat operatorilor, având în vedere, cum spunea domnul profesor Duțu, la început, că ei au prin licență o obligație de a acoperi teritoriul, în anumite condiții, și ei pot spune: eu mi-am asumat acea obligație în condițiile legislative de la momentul acordării licenței. Dacă tu acum, indirect, vii și îmi spui că așa cum l-am acoperit eu nu este bine, și că trebuie să rad jumătate dintre antene și să construiesc altele noi, în niște condiții care o să fie mult mai oneroase pentru mine, s-ar putea să am o problemă să nu mai pot îndeplini într-un termen T, acea obligație de acoperire a teritoriului. Eu nu spun, dar mi se pare o chestiune – apropo, că acum se tot discută despre aplicarea legii în timp – mi se pare o chestiune care poate apărea. Adică, astfel de măsuri drastice, probabil impuse de cerința apărării sănătății populației, trebuie să fie gândite și din perspectivă practică sau pragmatică – iarăși, trag spuza pe a avea, îmi pare rău, domnule profesor!”

Alexandru Rotariu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti