« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Proiect ref. realizarea studiului privind perspectivele evoluției profesiei de avocat în următorii 10 ani
06.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 3 martie 2017, Baroul București a dat publicității Proiectul privind realizarea studiului privind perspectivele evoluției profesiei de avocat în următorii 10 ani.

:: Proiectul

Fazele proiectului cercetării
1. Realizarea unui studiu privind evoluția profesiei de avocat;
2. Realizarea unui studiu privind evoluția „pieței avocaturii” sub aspect economic.

Redactarea studiului final este stabilită a se realiza până la 30 octombrie 2017, urmând ca prezentarea raportului să aibă loc în cadrul Consiliului UNBR din 9 decembrie 2017.

Context
Întrucât UNBR are menirea de a acționa pentru ca profesia să se adapteze la ceea ce aşteaptă avocații cat și beneficiarii serviciilor juridice, astfel încât avocații și barourile să poată dispune de repere şi informaţii esenţiale pentru a-şi putea realiza strategiile şi reformele care să le permită controlul viitorului lor în profesie, Consiliul UNBR a hotărât constituirea unui grup de lucru pentru studierea perspectivelor profesiei de avocat în funcţie de evoluţia contextului economic, demografic, politic, social și tehnologic, intern și internațional.

Prin Rezoluția Congresului Avocaților din 26 martie 2016 privind proiectul „Avocatura 2025” s-a decis permanentizarea grupului de lucru și realizarea unor cercetări profesionale interdisciplinare, prin conlucrarea cu specialiști din diverse domenii, în scopul identificării direcțiilor de dezvoltare ale profesiei de avocat, a măsurilor instituționale și normative care se impun în raport de aceste direcții.

Acesta urmează să elaboreze scenarii de dezvoltare a profesiei, apte să devină instrumente de lucru, repere și informații esențiale pentru activitatea avocaţilor şi pentru deciziile ce vizează profesia, cât și pentru a-şi putea crea strategiile şi reformele care sa le permită creșterea rolului avocatului pe piața serviciilor juridice și nu numai.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD