Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Ministerul Justiției. Raportul anual de activitate al CNDIU și predarea președinției către MAI
06.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 martie 2017, în cadrul ultimei sesiuni ordinare a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar (CNDIU) organizată sub Președinția Ministerului Justiției, membrii Comisiei au aprobat raportul de activitate aferent perioadei martie 2016 – martie 2017, potrivit unui comunicat al MJ.

Discuțiile purtate cu acest prilej au mai vizat stadiul semnării/avizării Memorandumului privind sprijinul autorităților române pentru Declarația „Şcoli sigure” şi pentru Liniile Directoare pentru Protecția Şcolilor şi Universităților în timpul conflictelor armate; procedura și calendarul pentru întocmirea Raportului României privind măsurile de implementare luate la nivel național pentru implementarea Convenției de la Haga din 1954 pentru protecția bunurilor culturale în caz de conflict armat și a celor doua protocoale adiționale (1954 și 1999), precum și stadiul elaborării noii Strategii naționale a României de aplicare a dreptului international umanitar.

Totodată, a avut loc predarea de către Ministerul Justiției a președinției anuale a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar (CNDIU) către Ministerul Afacerilor Interne, în prezența comisarului-șef de poliție Viorel Ștefu, secretar de stat.

Începând cu luna martie a anului 2016, președinția Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar a fost deținută de către Ministerul Justiției, iar din luna februarie 2017, Președintele Comisiei a fost Sofia-Mariana Moț, secretar de stat.

Sub Președinția Ministerului Justiției, pe parcursul anului 2016 au fost desfășurate patru sesiuni ordinare de lucru, precum și o sesiune extraordinară comună cu reprezentanții Comitetului național de consultanță și coordonare a punerii în aplicare a dreptului umanitar din Republica Moldova.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.