Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PE. Ziua internațională a femeii 2017, dedicată abilitării economice a femeilor
06.03.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Vineri, 3 martie 2017, Parlamentul European a anunțat că anul acesta, comisia pentru drepturile femeii a decis să dedice Ziua internațională a femeii abilitării economice a femeilor, potrivit unui comunicat al PE.

Astfel, deși lucrurile se îndreaptă în direcția bună, încă nu putem spune că femeile și bărbații sunt egali. Femeile încă au salarii și pensii mai mici decât bărbații, au acces limitat la pozițiile importante, sunt mai puțin reprezentate în politică și dedică mai mult din timpul lor familiei și gospodăriei decât bărbații.

Prin urmare, în 2017, comisia pentru drepturile femeii a decis să aducă în centrul atenției abilitarea economică a femeilor, concentrându-se pe cinci teme: femeile în știință, eliminarea violenței, fixarea politicilor cu luarea în considerare a egalității de gen, echilibrarea vieții de familie cu viața personală/diferența de remunerare și obiectivele ONU de dezvoltare durabilă.

În acest sens au fost organizate o serie de evenimente, printre care:
7 martie: expoziție temporară cu titlul „11 femei care au făcut față războiului”, cu fotografii și filme semnate de Nick Danziger. Expoziția spune povestea lumii de cele mai multe ori ascunse a femeilor prinse în conflicte violente în Afghanistan, Columbia și Sierra Leone.
* Expoziția este susținută de Comitetul Internațional al Crucii Roșii și va fi deschisă până pe 14 mai 2017.
8 și 9 martie: reuniunea deputaților europeni cu omologii naționali din UE și țările învecinate, urmată de ateliere pe cinci teme și ceremonia de acordare a Premiului UE pentru femei inovatoare;
9 martie: discursul Lamiyei Aji Bashar, laureata Premiului Saharov din 2016;

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate