Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

ASF a avizat statutul Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România
07.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 6 martie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat statutul Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), în contextul reorganizării asociaţiei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 54/2016, potrivit unui comunicat al ASF.

BAAR se constituie ca asociaţie profesională a societăţilor de asigurare care au dreptul, în baza legii, să practice în România asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule (RCA).

Scopul asociaţiei este acela de a include şi de a menţine asigurătorii care practică RCA în România în sistemul Internaţional Carte Verde, precum și acela de a îndeplini atribuţii de organism de plată a despăgubirilor, de organism de compensare şi de centru de informare.

Obiectivele BAAR vizează în principal protejarea persoanelor prejudiciate prin accidentele rutiere provocate de vehicule şi punerea la dispoziţia autorităţilor şi a persoanelor interesate a datelor şi informaţiilor utile în domeniul asigurării RCA, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Procesul de reorganizare a BAAR presupune, printre altele, preluarea activităţii şi a patrimoniului Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS), constituirea unui fond naţional de protecţie, prin contribuţia membrilor săi, precum și gestionarea şi dezvoltarea bazei de date CEDAM.

Asociaţia se finanţează din contribuţiile membrilor săi, din taxa anuală fixă plătită de gestionarii de daune autorizaţi de BAAR, din sponsorizări şi donaţii, precum şi din orice alte venituri obţinute potrivit legii.

BAAR devine, alături de Fondul de Garantare a Asiguraţilor, cea de a doua instituţie fundamentală care contribuie la stabilitatea şi dezvoltarea pieţei asigurărilor din România.

Secţiuni: Asigurări, Banking, Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO