Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Avocatul Poporului. Recomandare către un spital ref. respectarea dreptului de a nu fi informat și a dreptului de petiționare
07.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 6 martie 2017, Avocatul Poporului a emis o Recomandare către Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș în care solicită următoarele, potrivit unui comunicat al AP, semnat de Matei Vîrtosu, Purtător de cuvânt:

a. îndeplinirea unei obligaţii permanente de urmărire a respectării dreptului pacientului de a-i fi adus la cunoştinţă faptul că are dreptul de a nu fi informat, în cazul în care informaţiile medicale prezentate i-ar cauza suferinţă, precum şi dreptul de a alege o altă persoana care sa fie informată în locul său, în această ultimă situaţie pacientul putându-şi exprima acordul în scris prin completarea formularului de exercitare a dreptului de acces la datele cu caracter confidenţial ale pacientului;

b. asigurarea respectării procedurii de soluţionare a petiţiilor, precum şi a dreptului de petiţionare prevăzut de Constituția României, potrivit căruia autorităţile publice sunt obligate să răspundă la petiţiile adresate în termenele şi în condiţiile prevăzute de lege.

Recomandarea este urmarea efectuării unei serii de demersuri și a unei anchete, de către Avocatul Poporului, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș, după ce o petentă a semnalat, în 23 noiembrie 2016, faptul că unitatea spitalicească nu a procedat la comunicarea în termen legal a unui răspuns la cererea de solicitare de informaţii în legătură cu situaţia unui pacient (tatăl petentei), internat în perioada 16 decembrie 2015-25 ianuarie 2016, până la momentul decesului.

:: Recomandarea

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti