Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Corina Crețu: Prioritatea CE este menținerea unității familiei celor 27 de state membre
08.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 7 martie 2017, Ana Birchall, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a avut la Bruxelles, în contextul participării la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), o întrevedere cu Corina Crețu, comisar european pentru politica regională, potrivit unui comunicat al MAE.

Întrevederea a avut ca scop realizarea unui schimb de opinii pe marginea viitorului politicii de coeziune și al bugetului UE post 2020, în contextul dialogului mai aprofundat, la nivel european, pe aceste subiecte.

Cei doi demnitari au subliniat importanța politicilor europene de creștere și ocupare evocând, în același timp, impactul semnificativ pe care politica regională a Uniunii Europene o are asupra reducerii decalajelor de dezvoltare și a disparităților existente între statele membre, dar și între diferitele regiuni sau comunități locale. Totodată, ambele părți au menționat caracterul orizontal al politicii regionale a Uniunii Europene, ale cărei principii și priorități reunesc domenii sectoriale precum cele din energiei, mediului, transportului, pieței unice, cercetării și inovării sau educației.

Referitor la viitorul politicii de coeziune:

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: „Politica de coeziune este cea mai importantă politică europeană de investiții, care este în măsură să acționeze local și să mobilizeze resurse, fiind un vector pentru creștere economică și creare de locuri de muncă în toate statele membre, contribuind astfel la obiectivele europene comune.

Aceasta trebuie să rămână un exemplu de politică de solidaritate, principiu fundamental al Uniunii Europene, proiectat în interesul comun al statelor membre și al Europei.”

În același timp, luând în considerare impactul pe care deciziile referitoare la viitorul acestei politici îl are asupra vieții tuturor cetățenilor europeni, ministrul Birchall a apreciat necesară îmbunătățirea manierei în care rezultatele concrete ale acestei politici sunt comunicate public, deoarece „poveștile de succes ar putea avea un rol special în apropierea Europei de cetățenii săi.”

Ministrul delegat Ana Birchall a mai subliniat, în perspectiva noii arhitecturi bugetare a Uniunii Europene, necesitatea menținerii unor alocări financiare adecvate pentru realizarea obiectivelor politicii de coeziune și pentru încurajarea investițiilor generatoare de creștere economică și de locuri de muncă, în beneficiul tuturor statelor membre, dar și pentru creșterea competitivității Uniunii, în ansamblul său.

În contextul discuțiilor vizând perspectivele Uniunii,

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională: „Prioritatea noastră, a Comisiei Europene, este menținerea unității familiei celor 27 de state membre, indiferent de scenariul care va întruni consensul la nivel european în lunile și anii următori. România, în calitate de stat membru UE, are oportunitatea extraordinară de a fi parte activă la procesul reformării Uniunii Europene cu 27 de state membre.

Cei doi demnitari au decis să aibă o cooperare cât mai strânsă pe subiectele aflate pe agenda europeană.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti