Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Ziua internațională a femeii
08.03.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională a femeii este marcată, anual, la data de 8 martie.

Temă pentru 2020: „Eu sunt generația egalității: Dialog între generații.”
(”I am Generation Equality: Realizing Women’s Rights”)

UN WOMEN (The United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women) a transmis, pe pagina sa oficială, următorul mesaj:

„Drepturile femeii și egalitatea de gen sunt în centrul atenției în anul 2020.

Sunt 25 de ani de la adoptarea Declarației de la Beijng și a Platformei de Acțiune – un parcurs treptat pentru egalitatea de gen – este timpul să realizăm un bilanț al progresului și să umplem golurile care rămân în urma acțiunilor îndrăznețe, decisive.

Tema acestui an pentru Ziua Internațională a Femeilor (8 Martie) este: „Eu sunt generația egalității: Dialog între generații.”

Campania ”Eu sunt generația egalității” aduce împreună oameni de același gen, vârstă, etnie, rasă, religie și țară, cu scopul de a elabora măsuri ce vor crea o lume a egalității de gen pe care o merităm cu toții.

Împreună, vrem să ne mobilizăm pentru a pune capăt violenței bazate pe diferența de gen; apelăm la justiție economică și la drepturi pentru toți, la integritate corporală, sănătate și drepturi sexuale și reproductive și acțiuni feministe pentru „justiția climatică”. Vrem tehnologie și inovație pentru egalitatea de gen și conducere feministă.

Schimbările mici pot avea un impact mare în transformarea acestei simple viziuni într-o realitate. De ziua Internațională a Femeilor, alătură-te #GenerațieiEgalității și devino parte din schimbare.

De-a lungul anilor, în jurul lumii, cu toții am contribuit la lupta globală pentru egalitatea de gen. Indiferent de vârstă, țară de origine, mediul social sau chiar de gen, lupta pentru egalitatea drepturilor a definit într-o manieră colectivă viețile noastre, iar noi trebuie șă luăm măsuri împreună pentru a o dobândi. ”


De asemenea, UN Women a adăugat, într-o postare pe platforma Twitter, faptul că Ziua Internațională a Femeilor este ocazia perfectă pentru:
✔️combaterea stereotipurile de gen;
✔️susținerea femeilor din viața noastră;
✔️celebrarea diversității;
✔️promovarea egalității de gen;
✔️mobilizarea și acționarea pentru a avea drepturi egale.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a femeii este marcată, anual, la data de 8 martie.

Temă pentru 2019: „Echilibru pentru mai bine” (#BalanceforBetter)

Viorica Dăncilă, premierul României, a transmis următorul mesaj cu această ocazie, potrivit unui comunicat: „Sărbătorim astăzi mama, soția, iubita, fiica, sora, colega, prietena, femeia ca simbol al tenacității dovedite de-a lungul vremii, în strădania de a-și câștiga drepturile sociale, politice, economice și culturale. Activismul și puterea lor de a transforma ziua de mâine într-una mai bună au inspirat generații și au influențat progrese majore în societate.

Multe dintre acțiunile în care m-am implicat și pe care le voi urmări îndeaproape sunt dedicate asigurării de șanse egale pentru toți cetățenii și combaterea discriminării de orice fel. Egalitatea de gen este unul dintre stâlpii societăţii democratice, parte integrantă a coeziunii sociale și un principiu fundamental aflat la temelia UE și a culturii europene.

Ca prima femeie prim-ministru al României, înțeleg imensa responsabilitate pe care o am față de cetățeni,  mai ales în ceea ce privește promovarea drepturilor femeilor în toate domeniile vieții sociale, fie că ne referim la educație, antreprenoriat sau la piața muncii. 

Ne-am concentrat asupra creșterii independenței economice a femeilor, obiectiv major al mandatului nostru de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, pe promovarea femeilor în toate domeniile vieții sociale, inclusiv în funcții politice la cel mai înalt nivel.

Suntem prima echipă guvernamentală din ultimii 30 de ani care a  promovat un capitol distinct în programul de guvernare cu măsuri clare, specifice și cuantificabile menite să genereze o schimbare de gândire și acțiune, privind condiția tuturor femeilor din România. De asemenea, ne-am asumat un program național pentru combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Una dintre prioritățile guvernului nostru este armonizarea legislației interne cu prevederile Convenției de la Istanbul. Totodată, am promovat împreună cu Parlamentul reglementări importante pentru prevenirea și combaterea abuzurilor și a relelor tratamente, iar la nivelul Guvernului, o serie de proiecte pentru protejarea victimelor violenței domestice.

Sunt proiecte și măsuri pe care le vom dezvolta, însă, în egală măsură vom pune accent asupra educației, informării și îndrumării, promovării exemplelor de conduită firească, pentru ca egalitatea de gen să fie o realitate a vieții noastre.

Doresc tuturor femeilor să fie sănătoase, să aibă în continuare puterea să schimbe lumea și să se bucure de realizări!

Doamnelor și domnișoarelor, la mulți ani!

***

Google a sărbătorit Ziua Internațională a Femeii printr-un doodle în cadrul căruia publică mesaje din partea unor personalități feminine din întreaga lume, potrivit business24.ro.

Printre cele care semnează mesajele selectate de către Google să facă parte din doodle-ul de 8 Martie, se află Frida Kahlo (artista din Mexic) care scrie: „Picioare? La ce mi-ar trebui, daca eu am aripi sa zbor?

Un alt mesaj este semnat de către doctor Mae Jemison – astronaut, fizician, inginer, educator și antreprenoare americană, care notează: „Nu te limita niciodată din pricina imaginației limitate a celorlalți„, în timp ce mesajul scriitoarei din Germania, Emma Herwegh, este: „Nu te lega de nimic din lume, decât de propriul adevăr suprem.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Ana-Maria Antonovici

Ana-Maria Antonovici

2018: Ziua internațională a femeii este marcată, anual, la data de 8 martie.

În acest an, Ziua Internațională a Femeii vine pe marginea unei mișcări globale fără precedent pentru drepturile femeii, egalitatea și justiția. Hărțuirea sexuală, violența și discriminarea împotriva femeilor au captat titluri și discursuri publice, propulsate de o determinare în creștere pentru schimbare.

Ziua Internațională a Femeii 2018 este o oportunitate de a transforma acest impuls în acțiune, de a împuternici femeile în toate locurile, din mediul rural și urban, și de a sărbători activiștii care lucrează neobosit pentru a pretinde drepturile femeilor și pentru a-și realiza întregul potențial.

António Guterres, Secretar General ONU: ”Realizarea egalității de gen și împuternicirea femeilor și a fetelor este afacerea neterminată a timpurilor noastre și cea mai mare provocare pentru drepturile omului din lumea noastră.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Ana-Maria Antonovici
Intern SSJ

***

Comisia Europeană a publicat un raport privind egalitatea de șanse între femei și bărbați, potrivit unui comunicat. În conformitate cu acest raport, România este statul membru în care se înregistrează cele mai mici diferențe între salarizarea bărbaților și cea a femeilor, respectiv 5,6%, comparativ cu media UE de 16%.

:: Raportul

***

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, a transmis următorul mesaj, potrivit unui comunicat al Guvernului:

„8 Martie este ziua în care celebrăm femeia, atât din perspectiva statutului și rolului în societate, cât și din cea personală: mamă, fiică, soție, soră. De la stabilirea zilei internaționale a femeii, pe 8 martie 1977, prin Rezoluția Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, și până în prezent, au avut loc multe transformări care au adus schimbări în bine în ceea ce privește exercitarea drepturilor femeilor.

Provocările sociale și economice din ultimii ani au scos în evidență rolul important pe care femeile îl au în societate. Femeile asigură o parte tot mai semnificativă a forței de muncă în societatea noastră şi continuă să joace, aproape în aceeași măsură ca în trecut, rolul tradițional în familiile lor. Noile cercetări confirmă câștigul economic și social al participării egale a femeilor pe piața muncii și contribuția lor esențială la bunăstarea generală, o constatare care, spun eu, legitimează accesul crescând al femeilor la funcții importante în stat, tendință la care s-a aliniat și România. Și aș da aici chiar exemplul guvernului pe care îl conduc, în care mă bucur să colaborez cu nu mai puțin de opt doamne ministru. 

Egalitatea între bărbați și femei constituie, așadar, un pilon al societăților coezive, creatoare, orientate spre viitor. România se implică activ în eforturile internaționale de promovare a egalității de gen. Un exemplu practic este recenta Campanie UN Women „HeForShe„, care are drept scop implicarea bărbaților prin luarea de atitudine și promovarea acțiunilor în favoarea egalității de gen, de combatere a violenței împotriva femeilor.

Ca prim-ministru, susțin cu fermitate această mișcare de solidaritate din convingerea că egalitatea de șanse este parte a respectării drepturilor omului, iar oprirea violenței împotriva femeilor este imperativă. Acest lucru m-a mobilizat în cursul activității mele ca europarlamentar, când am făcut parte din Comisia pentru Drepturile Femeilor şi Egalitate de Gen, și mă va mobiliza în continuare. Mi-am început mandatul de prim-ministru cu un set de măsuri legislative menite să combată violența în familie. Urmăresc personal dezbaterile și voi fi foarte atentă cum vor fi puse în practică aceste măsuri.  

Personal, am convingerea că implicarea de gen și egalitatea de șanse sunt principii mai solide decât diferențele ideologice sau de opinii, că valori precum solidaritatea și umanitatea constituie fundamente ale proiectelor publice în jurul cărora putem să coagulăm resurse și energii. Mi-am propus să reconsiderăm modul în care definim, corectăm și punem în practică politici sociale, pornind de la aceste principii. Am în vedere aici nu doar egalitate între femei și bărbați, ci egalitatea de șanse într-un sens extins.

Este imperativ să înțelegem profund nevoia fiecărui copil la șansa unei vieți decente, la educație. Este nevoie să găsim soluții pentru acele obstacole care există încă pe piața muncii în ceea ce privește încadrarea persoanelor vulnerabile. Este esențial să punem în valoare, cu umanitate și delicatețe, calitățile persoanelor cu dizabilități, să sprijinim integrarea lor socială.

Avem responsabilitatea unei perspective complexe și profunde asupra acestor problematici, avem datoria să asigurăm șanse egale tuturor semenilor noștri la educație, muncă și în societate, precum și certitudinea unui stat care sprijină și nu condamnă alegerile fiecăruia dintre noi.

Mesajul meu de astăzi este un apel la solidaritate și unitate, valori pe care avem nevoie de le redefinim la nivelul societății.

 ”La mulți ani” femeilor din România și din întreaga lume!”

***

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a transmis următorul mesaj de felicitare:

***

Serviciul Român de Informații a publicat următoare felicitare:

***

Ministerul Afacerilor Externe a transmis următorul mesaj, potrivit unui comunicat:

„Comunitatea internațională celebrează anual, la 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, pentru a marca realizările sociale, economice și politice ale femeilor.

Această zi reprezintă, în cadrul Organizației Națiunilor Unite, un prilej pentru a reflecta asupra progreselor realizate în promovarea rolului femeilor în societate și recunoașterea contribuției lor pentru dezvoltarea societății moderne.  Este, totodată, o recunoaștere a drepturilor femeilor pentru care generații de femei au luptat cu convingere și tenacitate și o condamnare neechivocă a discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în lume.

Ziua de 8 Martie este totodată un prilej de a reafirma angajamentul României pentru promovarea drepturilor femeilor și eliminarea discriminării de gen. România recunoaște că dezvoltarea durabilă și armonioasă a societăților noastre nu se poate realiza decât cu deplina participare a femeilor. La nivel internațional, țara noastră susține realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, inclusiv a celui privind egalitatea de gen.

Adresăm, cu acest prilej, mulțumirile și aprecierea noastră tuturor femeilor din România, pentru devotamentul și dăruirea lor și ne exprimăm recunoștința noastră față de contribuţiile lor remarcabile la îmbunătăţirea societăţii noastre şi a lumii în care trăim.

Ministerul Afacerilor Externe adresează tuturor femeilor din România un călduros La Mulți Ani!”

***

Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, PwC a publicat un studiu despre experiențele și aspirațiile femeilor privind dezvoltarea carierei.

***

Baroul Timiș a transmis următorul mesaj, potrivit unui comunicat semnat de avocat Sergiu I. Stănilă, Decan:

„Consiliul Baroului Timiș, Consiliul de Administrație al Filialei Timiș a CAA, Președintele Consiliului de Administrație al Filialei Timiș a CAA și Decanul Baroului Timiș

urează tuturor Doamnelor și Domnișoarelor Avocat din Baroul Timiș,

precum și Doamnelor și Domnișoarelor din aparatul administrativ al Baroului Timiș

și al Filialei Timiș a CAA,

“La mulți ani” și o primăvară frumoasă.”

***

Baroul Olt a transmis următorul mesaj, potrivit unui comunicat:

„Baroul Olt și Filiala Olt a C.A.A urează tuturor doamnelor și domnișoarelor avocat din Baroul Olt cu ocazia zilei de 8 Martie, cele mai calde urări de fericire, sănătate și realizări profesionale.

La mulți ani!”

***

 

Baroul Dolj a transmis următorul mesaj, potrivit unui comunicat:

„Cu ocazia zilei de 8 martie, membrii Consiliului Baroului Dolj transmit cele mai calde urări de fericire, sănătate și realizări profesionale doamnelor și domnișoarelor avocat din Baroul Dolj.

La mulți ani!

***

Baroul Argeș a transmis următorul mesaj, semnat de avocat Cristian Alunaru, Decan, potrivit unui comunicat:

„Cu ocazia zilei de 8 Martie, transmit tuturor colegelor avocate în Baroul Arad, precum şi soţiilor colegilor avocaţi, cele mai sincere urări de bine, o primăvară însorită, sănătate şi multe bucurii alături de cei dragi!”

Baroul Alba a Publicat un mesaj de felicitare, semnat de avocat Mihai Baco, Decan.

***

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis următoarele cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, potrivit unui comunicat:

„Sărbătorită încă din vremea grecilor antici, ziua dedicată femeii ne bucură pe toți, căci oglindirea existenței îmbracă trupul ei, al mamei, surorii, bunicii, colegei sau sufletului pereche.

În fiecare an, sistemul penitenciar omagiază acest eveniment, prin organizarea unor manifestări și activități artistice, menite să sensibilizeze persoanele aflate în penitenciar, dar și să aducă momente de bucurie doamnelor și domnișoarelor.

Printre activitățile susținute cu ocazia zilei de 8 martie, evidențiem:
– Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare – spectacol organizat de elevii instituției, dedicat colegelor și colectivului profesoral;
– Penitenciarul Timișoara – moment artistic susținut de formația de muzică a unității, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul –
– Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara;
– Penitenciarul Constanța – Poarta Albă – vizită la Centrul Social Poarta Albă;
– Penitenciarul Ploiești – spectacol caritabil la Centrul de Asistență Socială pentru persoane vârstnice Plopeni;
– Penitenciarul Focșani – spectacol cultural-artistic (poezii, scenete de teatru, muzica ușoară și populară) pentru persoanele asistate din cadrul Căminelor pentru persoane vârstnice din orașul Focșani si localitatea Fitionești;
– Penitenciarul-Spital Târgu Ocna – expoziție de pictură si felicitări, în perioada 6-9 martie, la Centrul de Informare Turistica Târgu Ocna;
– Penitenciarul Iași – angajații din cadrul Penitenciarului Iași, împreună cu reprezentanții Scolii Gimnanziale nr. 41 Iași și alături de elevii de la Liceul de Mecatronică și Automatizări Iași, vor fi prezenți pe B-dul Stefan cel Mare Iași (zona pietonală) pentru a oferi felicitări și flori domnișoarelor și doamnelor.

Toate aceste evenimente reprezintă o confirmare a eforturilor depuse de către personalul unităților penitenciare, pentru dezvoltarea laturii umane, sensibile și creative a persoanelor custodiate, dar și pentru diminuarea prejudecăților asociate mediului carceral.

Și în penitenciare există sensibilitate și frumos, regret și iertare!

La mulți ani, femeie!”

***

Comisia Europeană a transmis următorul mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, potrivit unui comunicat: „Equality between women and men is one of the fundamental values of the European Union enshrined in our treaties. Our Union is a pioneer in tackling gender-based discrimination and we can be proud of the progress achieved: Europe is one of the safest and most equal places for women in the world.

But our work is not over – the path to full equality in practice is still a long one. Women and girls still face harassment, abuse and violence. And women are still too often prevented from breaking the glass ceiling, receiving lower pay and fewer opportunities for career and business development.

We want girls and women to achieve equality in all aspects of life: access to education, equal pay for equal work, access to top positions in companies and politics as well as protection from violence.

Advancing women’s leadership and economic empowerment is an absolute priority for us. The European Union has put forward new legislation to improve work-life balance for working parents and caregivers, and an Action Plan to close the gender pay gap; and we are making sure that we lead by example: in February 2018, the number of women in managerial positions in the European Commission reached 36%, up from 11% when we took office in November 2014. President Juncker has committed to reaching 40% by 31 October 2019 at the end of our mandate.

We are also consistent in all aspects of all our policies, both inside the EU and in our external action by promoting gender equality and women’s empowerment. Our policy contributes to the successful global implementation of the Sustainable Development Goals and the Women, Peace and Security Agenda. This year’s European Development Days will focus on the vital role of women and girls in sustainable development, their equal participation and leadership in all walks of life. In addition, this year the EU has the leadership of the „Call to Action for Protection Against Gender-Based Violence”, which brings together over 60 countries and organisations striving to ensure that gender-based violence is addressed in humanitarian crises.

The European Union assists women and girls across the world who are on the move or displaced, who are victims of violence, such as through the Spotlight initiative, or who are excluded from education, equal access to health and family planning services, the labour market, and political life more generally. Over 15 million girls of primary school age do not go to school around the world, so the EU is helping boost access to education from Africa, Latin America and the Middle East, to South East Asia.

Gender equality is not just about fairness and justice in Europe – it is also a necessity to achieve sustainable peace, security, development, economic prosperity and growth around the world.

Investing in the potential of women and girls is an investment in our whole societyand is the responsibility of men and boys as much as women and girls.”

***

Consiliul de Mediere a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, potrivit unui comunicat semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

„Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, Consiliul de Mediere are bucuria de a adresa un gând de felicitare tuturor domnișoarelor și doamnelor, suflete  pline de echilibru, speranță și devotament.

În mod special, colegialul nostru gând se îndreaptă către domnișoarele și doamnele mediator și către toate colegele noastre, felicitându-le pentru determinarea și curajul de care dau dovadă în fiecare zi!

Vă dorim multă sănătate, fericire și împliniri!

La mulți ani!”

***

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare a transmis următorul mesaj ocazia Zilei Internaţionale a Femeii:

Semnificaţia zilei de 8 Martie a fost marcată de către elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare prin organizarea unui spectacol, în ziua de 07 martie 2018, dedicat atât colegelor de promoţie cât şi personalului, transformând Ziua Internaţională a Femeii în prilej de bucurie, de desfăşurare a energiei creatoare şi de apreciere a celor ce sunt, universal vorbind, prietene, iubite, soţii şi mame.

La inițiativa elevilor, evenimentul a fost conceput ca o surpriză atât pentru public cât și pentru colectivul profesoral, elevii manifestându-și încă odată talentele artistice, fapt ce vine ca o confirmare a eforturilor depuse de către personalul Școlii pentru dezvoltarea laturii umane, sensibile și creative a elevilor alături de latura profesională.

Cu ocazia acestui eveniment, ne-am reamintit cu toţii că Şcoala se află la confluenţa unor râuri ce curg continuu pentru a hrăni Frumosul, Cunoaşterea şi Omul.

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua internațională a femeii (International Women’s Day) este marcată, anual, la data de 8 martie.

Această zi este marcată ca simbol al recunoașterii rolului extraordinar al femeilor în istoria și dezvoltarea comunităților și țărilor din care provin și pentru a atrage atenția asupra discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Evenimentul este celebrat în multe țări din întreaga lume, fiind o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor fără a ține cont de diferențele naționale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

Ziua internațională a femeii a apărut pe fondul mișcărilor sociale legate de muncă de la începutul secolului XX, în America de Nord și în Europa.

Astfel, prima Zi națională a femeii a fost marcată în Statele Unite, la 28 februarie 1909, când Partidul Socialist a desemnat această zi în amintirea grevei din 1908 a muncitorilor din industria textilă din New York, în care femeile au protestat împotriva condițiilor de muncă.

Apoi, în anul 1910, Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga a hotărât instituirea unei zile dedicate femeii, fără a stabili însă o dată anume.

Ca urmare a acestei inițiative, în 19 martie 1911, Ziua internațională a femeii a fost marcată pentru prima dată în Austria, Danemarca, Germania și Elveția, la manifestațiile organizate cu acel prilej participând peste 1 milion de femei și barbați care au cerut ca femeile să aibă dreptul la locul de muncă, dreptul la formarea profesională, dreptul de vot și dreptul de a ocupa o funcție publică.

Organizația Națiunilor Unite a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii la 8 martie 1975, cu prilejul Anului Internațional al Femeii.

În România, la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii și 19 noiembrie — Ziua bărbatului.

Tema aleasă pentru 2017 este: „Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030” iar ideea din spatele acesteia este aceea de a găsi un mod prin care să se accelereze atingerea obiectivelor prevăzute în Agenda 2030, dintre care, în mod special: „Obținerea egalității genurilor și abilitarea tuturor femeilor și fetelor” și „Asigurarea educației incluzive și de calitate, și promovarea învățării pe tot parcursul vieții”.

Totodată, întrucât lumea muncii se schimbă, cu implicații semnificative pentru femei, evenimentul din acest an se va concentra pe noi angajamente în cadrul inițiativei ONU „UN Women’s Step It Up”, precum și asupra altor angajamente existente privind egalitatea între femei și bărbați, emanciparea femeilor și a drepturilor omului în cazul femeilor.

Website-ul oficial aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.