Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

ANOSR solicită ca bursele pentru studenți să fie acordate pe toată durata anului universitar

09.03.2017 | Irina RÎMARU
Abonare newsletter
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită Camerei Deputaților să modifice Legea Educației Naționale nr. 1/2011 în așa fel încât fondul pentru burse și protecție socială a studenților să se acorde pentru întreaga durată a unui an universitar.

Având în vedere faptul că statutul de student este unul permanent în perioada anilor de studiu, fără întreruperi, cu drepturile și obligațiile subsecvente, ANOSR consideră că și fondul de burse trebuie să fie constituit și alocat pentru întreaga perioadă a anului universitar (12 luni), astfel că articolul 223, alineatul (91) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 trebuie modificat în consecință. Studenții trebuie încurajați și sprijiniți să participe la activități educative, formale sau non-formale, pe toată durata anului calendaristic.

Beneficiarii burselor studențești ar putea fi susținuți suplimentar dacă fondul de burse ar fi constituit pe perioada celor 12 luni, întrucât în perioadele în care nu au loc activități academice formale există o mare varietate de activități academice extracurriculare ce presupun mobilitatea studenților. Participarea acestora la astfel de evenimente ar contribui la dezvoltarea personală a studenților, în contextul în care universitățile nu reușesc de cele mai multe ori să satisfacă acest deziderat.

Acordarea subvenției pentru burse pe durata întregului an universitar reprezintă un pas necesar în vederea întoarcerii la o stare de normalitate. Săptămânile care nu conțin activități didactice nu presupun o deconectare de la mediul academic. Faptul că studenții nu beneficiază în majoritatea cazurilor de burse în această perioadă îi determină să se angajeze temporar sau să neglijeze studiul, fiind privați de participarea la activitățile extra-curriculare specifice acelor perioade care ar contribui la dezvoltarea lor.

Irina Rîmaru

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week