Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Guvern. Actualizarea planului de activități din proiectul Reforma Sectorului Sanitar, derulat cu BIRD
09.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 8 martie 2017, Ministerul Sănătății a propus actualizarea planului de activități al proiectului „Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Este vorba despre un proiect finanțat dintr-un împrumut primit, în anul 2014, de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Proiectul a înregistrat întârzieri semnificative în implementare și, implicit, în planul de acțiuni și graficul tragerilor.

Noua conducere a Unității de Management a Proiectului (UMP) a identificat și abordat cauzele care au dus la întârzierile majore din primii ani de implementare și a realizat o actualizare și reprioritizare a planului de activități a proiectului.

Astfel, se propune accelerarea procedurilor de achiziție și management de proiect pentru realizarea obiectivelor și indicatorilor proiectului:
– achiziție de echipamente pentru Unități Primiri Urgențe, valoare estimată de 9,5 milioane euro – termen de finalizare: octombrie 2017;
– achiziție echipamente Radioterapie, valoare estimată de 38 miliaone euro – termen de finalizare: iunie 2018;
– achiziție echipamente Imagistică, valoare estimată de 17 milioane euro – termen de finalizare: octombrie 2017;
– achiziție echipamente Telemedicină, valoare estimată de 2 milioane euro – termen de finalizare: septembrie 2017;
– achiziție de echipamente ATI, valoare estimată de 47 milioane euro – termen de finalizare: ianuarie 2018;
– achiziție de echipamente Blocuri Operatorii, valoare estimată de 18 milioane euro – termen de finalizare: februarie 2018;
– achiziție de echipamente Screening, valoare estimată de 14,8 milioane euro – termen de finalizare: aprilie 2017;
– achiziție de echipamente ANMDM (Agenția Nationala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale), valoare estimată de 0,675 milioane euro – termen de finalizare: iulie 2017;
– achiziție de echipamente pentru centre de arși, valoare estimată de 12 milioane euro – termen de finalizare: august 2017;
– achiziție de vehicule transport pacienți pentru zonele rurale defavorizate – proiect pilot, valoare estimată 1,7 milioane de euro – termen de finalizare: decembrie 2017.

De asemenea, memorandumul propune un nou calendar al lucrărilor de construcții, dar și pentru eficientizarea serviciilor medicale prestate în spitale sau în ambulatoriu.

Măsurile propuse au fost discutate în prealabil cu echipa Băncii Mondiale și se înscriu în costul total al proiectului.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti