Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 


Print Friendly, PDF & Email

CE. 100.000 de burse de cercetare Marie Skłodowska-Curie, acordate
09.03.2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 8 martie 2017, Comisia Europeană a anunțat că Uniunea Europeană sărbătorește cel de-al 100.000 bursier din programul „Acțiuni Marie Skłodowska-Curie”, potrivit unui comunicat al CE – Reprezentanța în România.

Pentru marcarea acestui punct de hotar, au fost selectați 30 de cercetători cu rezultate deosebit de promițătoare pentru a prezenta acțiunile UE dedicate excelenței și mobilității în domeniul cercetării la nivel mondial. De la lansarea programului, în urmă cu 20 de ani, ponderea participanților de sex feminin a fost extrem de ridicată. Drept urmare, 18 cercetători dintre cei selectați sunt femei.

Tibor Navracsics, comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport: „Celebrarea celor 100.000 bursieri Marie Skłodowska-Curie este un moment important pentru a ne reaminiti de importanța acestui program, care sprijină cei mai strălucitori și mai buni cercetători ai noștri în abordarea marilor provocări societale cu care se confruntă Europa. Marie Skłodowska-Curie a deschis calea pentru generațiile viitoare de cercetători de sex feminin. De Ziua Internațională a Femeii, sunt deosebit de mândru că Acțiunile Marie Skłodowska-Curie acordă o atenție deosebită egalității de gen, alocând femeilor mai bine de 40% din totalul burselor pentru oamenii de știință„.

Expert în științe sociale, Elena Olariu, reprezentanta României în acest demers, va folosi finanțarea europeană pentru evaluarea unei game largi de date privind sănătatea și calitatea vieții de care are parte minoritatea romă din România. Realizarea unei evaluări corecte a acestor indicatori reprezintă o informație crucială pe care factorii de decizie o pot utiliza pentru a înțelege și rezolva problemele cu care se confruntă minoritățile.

Cei 30 de cercetatori aleși îi reprezintă pe cei 100 de mii de bursieri susținuți de program în ultimele două decenii. Grupul include câte un om de știință din fiecare dintre cele 28 de state membre UE, unul din Columbia și unul din Noua Zeelandă. Subiectele lor de cercetare acoperă un spectru larg, de la combaterea schimbărilor climatice, până la cercetarea de vârf în domeniul combaterii cancerului sau prevenirii radicalizării violente.

Cercetătorii selectați au un potențial remarcabil: în urma apelului de propuneri de proiecte au obținut cele mai mari scoruri de evaluare pentru bursele individuale, în 2016. În total, au fost depuse 8.916 propuneri, din care aproape 1.200 au fost selectate pentru finanțare.

Profilele cercetătorilor selectați pot fi consultate aici.

Precizări:
Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, ce poartă numele cercetătoarei de origine polono-franceză, dublu-laureată a premiilor Nobel, renumită pentru activitatea sa privind radioactivitatea, sprijină cercetătorii excepționali în toate etapele carierei lor, indiferent de naționalitate. Programul este deschis tuturor domeniilor de cercetare și inovare, de la cercetarea fundamentală, la pătrunderea pe piață și serviciile de inovare. Domeniile de cercetare sunt alese în mod liber de solicitanți (persoane fizice și/sau organizații).


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.