Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Promovări la ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS – 9 avocați au făcut un pas înainte în carieră


09.03.2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 9 martie 2017, ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS a anunțat promovarea a nouă avocați, ca rezultat al muncii și parcursului profesional.

Avocați colaboratori coordonatori (Managing Associate) au devenit Larisa Popoviciu și Iuliana Negoiță, în cadrul Departamentului de Consultanță, Cosmin Cojocaru și Ovidiu Șerban, în cadrul Departamentului de Litigii.

În această calitate, ei vor prelua și o serie de responsabilităţi administrative şi se vor implica în coordonarea echipelor de M&A, guvernare corporativă, real-estate, dispute în domeniul construcțiilor, respectiv litigii fiscale și civile.

Laura Dănescu, din cadrul departamentului de Consultanță, Andrada Barbu, Livia Iurașcu, Andreea Macașoi și Cosmin Ursu, din cadrul Departamentului de Litigii, au fost promovați în poziția de avocați colaboratori seniori.

Larisa Popoviciu

Larisa Popoviciu are o experiență vastă în Drept Societar & Comercial, oferind consultanță cu privire la diverse aspecte în acest domeniu, și Drept Imobiliar. Asigură asistență juridică cu privire la o gamă largă de activități legate de investiții imobiliare, de dezvoltare și activități de gestionare a activelor societare asociate cu industria imobiliară pentru companii interesate de diverse segmente ale pieței precum domeniul agricol, cel rezidențial, al spațiilor de birouri și comerciale și al proprietăților industriale. Experiența Larisei include redactarea și negocierea de contracte de lucrări de construcție (incluzând contractele FIDIC), contracte de închiriere și vânzare-cumpărare, realizarea de analize legale diligente extinse cu privire la proprietățile avute în vedere și redactarea documentelor aferente tranzacției, precum și asigurarea managementului zilnic al proiectelor. De asemenea, Larisa oferă consultanță cu privire la diverse aspecte societare și comerciale, inclusiv guvernanță corporativă și variate tipuri de contracte.

Iuliana Negoiță

Iuliana Negoiță este specializată în domeniul Achizițiilor Publice de bunuri, servicii și lucrări, furnizând asistență fie autorităților contractante, fie operatorilor economici participanți în cadrul procedurilor de atribuire, în toate aspectele legate de întocmirea documentațiilor de atribuire sau a ofertelor, solicitări de clarificări, formularea punctelor de vedere şi a căilor de atac, precum și susținerea acestora în fața autorităților competente. De asemenea, expertiza sa în Proiectări, Construcții și Proiecte Industriale/ Contracte Comerciale Internaționale cuprinde o gamă largă de activități legate de contracte FIDIC. Iuliana deține experiență și în materia Dreptului Comercial/Societar, acordând asistență în diverse proiecte de fuziuni & achiziții, guvernanță corporativă și contracte. Totodată, Iuliana acordă în mod constant asistență în materia Dreptului Muncii în ce privește aspecte legate de proceduri de concediere colectivă, acorduri și negocieri cu sindicatele, proceduri de reintegrare a salariaților sau acorduri de încetare a contractelor de muncă.

Cosmin Cojocaru

Cosmin Cojocaru are experiență de peste zece ani în avocatură și face parte din echipa de arbitraj a societății, având o expertiză remarcabilă în materia disputelor în domeniul construcțiilor, incluzând litigii izvorâte din neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a unor contracte de tip FIDIC. Activitatea lui Cosmin se concentrează, de asemenea, pe litigii civile și comerciale, incluzând dispute contractuale, procese legate de achiziția și vânzarea societăților, dispute din domeniul imobiliar și incidente legate de procedura executării silite, drept administrativ, privatizarea societăților comerciale și drept societar. Cosmin oferă servicii de asistență și reprezentare juridică atât în faza prealabilă declanșării litigiului, cat și în fața instanțelor de drept comun sau de arbitraj.

Ovidiu Șerban

De peste 10 ani membru în Baroul București şi de peste şapte ani membru al echipei ZRP, Ovidiu Șerban este specializat în drept fiscal şi drept civil, inclusiv materia litigiilor dintre profesioniști. Ovidiu face parte din echipa de litigii a societății și a dobândit o bogată experiență practică de-a lungul timpului ca urmare a participării active în cadrul unora dintre cele mai importante și variate proiecte în care societatea a oferit asistență juridică clienților săi. Din acestea menționăm litigii fiscale (în materie de TVA, accize, impozit pe profit, impozite şi taxe locale), litigii civile sau arbitrale derivate din raporturile dintre profesioniști (antrepriză în construcții, contracte în domeniul energiei electrice şi gazelor naturale, pretenții comerciale și recuperări creanțe) dar şi în litigii derivate din raporturile de familie şi moștenire.

Laura Dănescu

Laura Dănescu face parte din echipa ZRP din anul 2010 și este specializată în Dreptul Muncii, furnizând asistență juridică pentru diverse companii private în aspecte legate de contracte individuale de muncă, regulamente interne, contracte colective de muncă, proceduri de cercetare disciplinară, acorduri de încetare a contractelor individuale de muncă, transfer angajați. Concomitent cu această specializare, încă de la cooptarea sa în cadrul ZRP, Laura acordă asistență juridică în mod curent uneia dintre cele mai mari companii din domeniul fabricării și distribuției de articole vestimentare și încălțăminte sport. Experiența Laurei include și acordarea de asistență în materia Dreptului Civil, Dreptului Comercial/Societar și Achizițiilor Publice, aceasta fiind implicată în proiecte de redactare și negociere a contractelor de închiriere, dizolvarea și lichidarea societăților, aspecte ce țin de regulile de organizare şi participare la atribuirea contractelor de achiziție publică. Laura este membră a Baroului București din anul 2009 și deține un master în Dreptul Muncii.

Andrada Barbu

Andrada Barbu a asistat și reprezentat clienți în fața instanțelor de judecată și a instanțelor arbitrale, fiind  implicată in proiecte complexe de natură administrativă și civilă în domenii variate cum ar fi dispute contractuale, achiziții publice, acțiuni privind dreptul de proprietate și fond funciar, contestații administrative, incidente legale de procedura executării silite, contestarea corecțiilor financiare. Principalele arii de practică sunt disputele contractuale și administrative, în special asistarea si reprezentarea operatorilor economici si a autoritatilor contractante in fata Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si a instantelor competente in cadrul litigiilor complexe avand ca obiect proceduri de achizitie publica sau executarea contractelor de achizitie publica.

Livia Iurașcu

Livia Iurașcu face parte din echipa ZRP din anul 2014, fiind specializată în litigii civile, litigii de drept societar, precum și litigii având ca obiect anularea actelor administrative ori derivând din executarea contractelor de achiziții publice. De asemenea, Livia a reprezentat clienți în dispute decurgând din încălcarea prevederilor legii pieței de capital, în numeroase litigii derivând din contracte de antrepriză, inclusiv contracte tip FIDIC, precum și în litigii privind piața de energie. Înainte de a se alătura echipei ZRP, Livia și-a desfășurat activitatea în cadrul biroului local al unei firme internaționale de avocatură.

Andreea Macaşoi

Andreea Macaşoi este specializată în litigii comerciale şi civile, activitatea sa profesională fiind orientată, cu precădere, pe disputele de insolvenţa, dreptul contractelor, real estate, exproprieri, drept cambial și dreptul familiei. Andreea oferă servicii de asistență juridică unor jucători importanţi pe piaţa naţională şi internaţională cum sunt instituții financiare bancare sau societăți de leasing, în domenii privind energia regenerabilă, industria auto sau construcții.

Andreea este implicată în proiecte legate de recuperarea creditelor neperformante în procedurile de insolvență, dar și în procedurile execuționale, inclusiv cele cu elemente de extraneitate sau care vizează executarea de părți sociale deținute de persoane fizice sau juridice. În domeniul insolvenței, Andreea gestionează dosare privind insolvența societăților de grup, oferind consultanță și în ce privește legalitatea planului de reorganizare sau identificarea metodelor optime de recuperare a creanțelor garantate.

Cosmin Ursu

Cosmin Ursu are o bogată experiență în dosare privind infracțiuni de serviciu sau în legătura cu serviciul, infracțiuni privind piața de capital, privatizări și achiziții publice, spălare de bani, infracțiuni contra vieții, solicitări privind punerea în executare a unor mandate europene de arestare.

Pe lângă participarea constantă la seminare și conferințe internaționale în domeniul dreptului penal, preocuparea pentru perfecționare s-a concretizat în absolvirea cursurilor masterului profesional de Investigare a Fraudelor – Academia de Poliție A.I. Cuza și participarea la cursurile Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București – master Studii de Securitate și Analiza Informațiilor.

Este membru al Asociației Criminaliștilor din România și al European Criminal Bar Association.

Despre ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS
ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale.

ZRP are o echipă de 51 de avocați, dintre care opt asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, dr. Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu şi dr. Antoniu Obancia (asociați).

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti