Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna. Comemorarea foştilor deţinuţi politici
09.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 9 martie 2017, sunt cinstiți Sfinţii 40 de mucenici din Sevastia şi Deţinuţii Politici Anticomunişti din perioada 1944 – 1989.

Cu această ocazie, elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, profesori, salariaţi, colegi din Centrul Educativ Tîrgu Ocna şi membri ai conducerii celor două unităţi au participat la slujba Acatistului Sfinţilor Mucenici şi la pomenirea tuturor mărturisitorilor din închisorile şi lagărele comuniste, potrivit unui comunicat al Școlii.

Slujba a fost oficiată de preotul coordonator al preoţilor capelani de penitenciare din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, preot capelan de penitenciare, Florin Smarandi.

Biserica Ortodoxă ne aminteşte de supliciul celor 40 de mucenici din Sevastia, pentru că, în esenţă, aceasta a fost şi drama deţinuţilor anticomunişti din perioada 1944 – 1989: un martiraj îndurat pentru că au mărturisit şi nu s-au lepădat de credinţa lor de a vedea o Românie liberă.

Anul 2017 a fost declarat de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române ca Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Acest an este unul simbolic şi pentru Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, căci întruchipează naşterea unei realităţi dintr-un vis mai vechi: proiectul privind construirea unei biserici de lemn, reprezentativă pentru sistemul penitenciar românesc, închinată Sfinţilor martiri şi mărturisitori români din toate timpurile şi mărturisitorilor din închisorile comuniste din toate locurile. Această biserică va constitui recunoaşterea valorii educative şi de simbol a unităţilor penitenciare din Tîrgu Ocna şi a acestor locuri de martiraj.

Prin acest demers, se doreşte recuperarea memoriei naţionale, ca datorie morală faţă de martirii neamului românesc care nu au supravieţuit iadului închisorilor comuniste, având totodată convingerea că dezvăluirea adevărului istoric ascuns de mai bine de jumătate de secol este cea care ne poate ajuta să construim un viitor bazat pe respect şi credinţă.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti