BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Muncii. Consultări cu sindicatele din educație ref. legea salarizării unitare
10.03.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 9 martie 2017, Lia-Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și Justiției Sociale, și Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, au continuat consultările cu sindicatele, pe marginea legii salarizării unitare, potrivit unui comunicat al MMJS.

S-au purtat discuții concrete cu reprezentanții sindicatelor din educație și ordine publică, care au agreat, de principiu, măsurile propuse de cele două ministere. Totodată,  s-au purtat discuții și cu reprezentanți ai personalului medical care lucrează în sistemul militarizat (unități sanitare ale MAI și MApN), angajați care, potrivit legii, nu se pot organiza în mișcări sindicale.

Părțile au convenit formarea unor grupuri de lucru în vederea clarificării oricăror neconcordanțe. În același timp, MMJS așteaptă eventuale alte propuneri din partea partenerilor de dialog.

Printre noutățile pe care le va aduce legea salarizării unitare se numără acordarea a două norme de hrană (echivalentul a câte un salariu minim pe economie) și a unui așa-intitulat voucher de vacanță pentru fiecare bugetar. Acest voucher va avea valoarea unui salariu minim pe economie, iar fiecare bugetar va primi, în fapt, în bani, contravaloarea lui, sub condiția de a prezenta, ulterior, documente justificative, din care să rezulte că suma în cauză a fost folosită pentru contractarea de servicii turistice. Valoarea totală a normelor de hrană și a voucher-ului de vacanță va fi inclusă în procentul de 30%, sporuri pe care le poate acorda fiecare ordonator de credite.

Următoarea întâlnire pentru elaborarea proiectului de lege privind salarizarea unitară este programată pentru vineri, 10 martie, cu sindicatele din cultură.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate