Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MDRAPFE. Consultare publică ref. Proiectul de lege pentru modificarea Statutul funcționarilor publici
10.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 9 martie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a informat că a lansat în consultare publică, la 1 martie 2017, un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, potrivit unui comunicat al MDRAPFE.

Proiectul de lege are ca principale obiective profesionalizarea funcției publice, asigurarea unei flexibilități sporite în accesul la funcția publică, creșterea eficienței activității funcționarilor publici și modificarea sistemului de recrutare, prin organizarea de concursuri naționale pentru testarea competențelor generale, urmate de concursuri pe post, prin testarea competențelor profesionale specifice postului respectiv.

Prin publicarea proiectului, ministerul a urmărit tocmai respectarea transparenței în adoptarea actelor normative și colectarea de contribuții pentru elaborarea celei mai bune variante de Statut al funcționarilor publici.

Astfel, forma postată pe site este în curs de modificare, ca urmare a observațiilor și comentariilor primite în etapa de consultare publică.

Forma actuală a proiectului de lege prevede, la art. 3, și transparența, printre principiile care stau la baza exercitării funcţiei publice.

Cu privire la prevederea ce stabileşte că raporturile de serviciu încetează de drept în cazul în care funcţionarul public are o pedeapsă definitivă privativă de libertate, cu executare, menționăm că este vorba despre alinierea cu prevederile din Codul Muncii.

MDRAPFE reamintește că 10 martie este termenul limită până la care se pot depune observații, cei interesați să contribuie la îmbunătățirea actului normativ pot face propuneri în scris la adresa info@mdrap.ro.

Totodată MDRAPFE a precizat că și alte prevederi incluse în varianta inițială pot fi modificate, în funcție de propunerile și observațiile primite în etapa de consultare publică.

Proiectul a fost inițiat pentru a transpune o serie de documente programatice elaborate la nivel național în ultimii ani, cum ar fi: Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014-2020 (HG nr. 909/2014), Strategia privind dezvoltarea funcţiei publice 2016-2020 (HG nr. 525/2016), Strategia privind formarea profesională pentru administraţia publică 2016-2020 (HG nr. 650/2016), dar și pentru a remedia deficiențe de ordin tehnic din actualul Statut, inclusiv corelarea cu alte acte normative.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti